Ouder-kindcafé in bibliotheek

14 november 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE In de bibliotheek aan de Van Reedeweg is sinds enige tijd het ouder-kindcafé gevestigd.

Initiatiefnemer Mirjam Bisschop, die zelf twee kleuters van 1 en 3 jaar heeft, ziet het ouder-kindcafé als een ontmoetingsplek voor ouders, aanstaande ouders en grootouders van kinderen tot zo'n 4 jaar.

ERVARINGEN UITWISSELEN Mirjam: ,,Ik had gezien dat dit elders al bestond en hier nog niet. Ik ben begonnen met eenmaal per maand, iedere tweede donderdag van 10.00 tot 12.00 uur kan men binnenlopen. Het is toch leuk als er eens een ander even een verhaaltje voorleest of bezig is met een kleurplaat, terwijl moeders even samen koffie drinken of even gezellig babbelen en ervaringen met elkaar uitwisselen".

SPONTAAN AANGEBODEN De vrijwilligers die hier nu actief zijn, zijn dames die zich spontaan hebben aangeboden, vertelt Mirjam. Eén van de vrijwilligers vertelt dat ze vroeger bij een consultatiebureau heeft gewerkt.

,,Daarna miste ik het contact met kinderen en ouders en dit is gewoon heel leuk om te doen.´´ De kleurplaten, potloden, fietsjes en autootjes die nu beschikbaar zijn, heeft Mirjam van thuis meegenomen. Als straks blijkt dat het een succes is zullen we hiervoor speelgoed aanschaffen. Een moeder van twee peuters merkt op: ,,Dit is toch hartstikke leuk. Het zou mooi zijn als er nog meer moeders met peuters hiervan gebruik gaan maken".

In december komt burgemeester Petra Doornenbal op bezoek. Mirjam: "We houden straks ook een evaluatie, omdat we nu nog in een proefperiode zitten. Dan wordt bekeken of we wel of niet doorgaan met het ouder-kindcafé.

Duidelijk is wel dat tal van onderwerpen tijdens zo'n ochtend aan bod komen, ja, zelfs tot het soort pyjama dat je je kind, nu het wat frisser wordt, moet aantrekken.

advertentie
advertentie