Mantelzorgers ´verrast´ met High Tea

Nieuws

RENSWOUDE Mantelzorgers uit Renswoude werden vrijdagmiddag verrast met een uitgebreide High Tea, die verzorgd werd door Harold en Lisette Engelen in De Gasterij op Allurepark de Lucht.

De mantelzorgers zaten aan gedekte tafeltjes met bloemstukjes, etagères met bonbons en zelf gebakken koekjes, brandende kaarsjes, theekopjes met bloemmotieven en glazen voor de jus d'orange.

[IN HET ZONNETJE] Rianne van Ginkel van het Steunpunt Renswoude verwelkomde hen en wees erop dat men nu eens op een andere locatie in het zonnetje gezet werd. Wethouder Hans van de Pol wees erop dat het de dag van de mantelzorg was. ,,Als gemeentebestuur willen wij u als mantelzorgers in het zonnetje zetten. Vergeet niet, hulp bieden wordt zo vaak als heel vanzelfsprekend gezien. Zorgen voor een ander legt een zekere druk op uw schouders. En ja, hoe vaak vraagt men aan u ´hoe gaat het?´. Het is mooi om op zo'n middag als nu over zaken met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.´´

Van de Pol bedankte de organisatoren van deze middag en merkte op dat Rianne van Ginkel ook een vraagbaak is, schroom niet, zij weet de weg. Ook wees Van de Pol de mantelzorgers erop dat er mogelijkheden zijn om ook voor jezelf hulp te vragen. ,,Denk bijvoorbeeld aan hulp in de huishouding, als u op een andere plek actief moet zijn. Denk daar eens over na, het geld daarvoor is beschikbaar.´´ Na iedereen een fijne middag gewenst te hebben, hoopte hij dat ze zouden genieten van de High Tea. Het werd voor de aanwezigen een smaakvolle middag. Iedereen liet zich de verzorgde High Tea goed smaken. Naast de thee en de zelfgemaakte bonbons waren er bavaroisetaart en brownies.

[ONMISBARE SCHAKEL] Steeds weer opnieuw werden de mantelzorgers gerechtjes voorgeschoteld, zoals scones met marmelade, sandwiches met carpaccio, citroen marinque, wrabs met pulled pork en vers fruit.

Er was ook tijd om wetenswaardigheden uit te wisselen en eventuele problemen met elkaar te bespreken. Aan wethouder Hans van de Pol, vlak voor zijn vertrek, de vraag wat is het nut van een mantelzorger?

Zijn reactie: ,,Mantelzorgers zijn erg belangrijk. Zonder hen ga je anders op tal van plaatsen de mist in. Mantelzorgers zijn gewoon een onmisbare schakel. Vandaar ook dat wij als gemeente die inzet willen honoreren door onder andere het Mantelzorgcompliment en deze High Tea.

Vergeet niet dat heel veel mantelzorgers al jaren actief zijn. Mantelzorger zijn is niet iets vanzelfsprekends. Ook voor dhen bestaat de mogelijkheid om er even tussen uit te gaan, even een verzetje te hebben, even iets anders te doen en te ontspannen".

Dat de mantelzorgers genieten van deze High Tea, bij De Gasterij wordt wel duidelijk als ik een mevrouw ernaar vraag. ,,Ja, dat doe ik zeker en degenen die niet zijn gekomen, doen zichzelf tekort. Vergeet niet, je hebt ook contact met anderen en ook dat is belangrijk". Een ander vult aan: ,,Het is een geweldig initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. Je wordt even in het zonnetje gezet en je spreekt ook lotgenoten, je hebt contact met elkaar".

advertentie