Even persen

12 december 2017 om 00:00 Nieuws

De laatste maand van het jaar is aangebroken en dus is het zoals gewoonlijk weer een beetje hectisch bij het gemeentebestuur. Volgende week staan er maar liefst twee raadsvergaderingen gepland om allerlei zaken nog voor de jaarwisseling af te kunnen handelen. Het zijn bovendien niet de minste onderwerpen die op de agenda staan. Een paar tonnetjes voor een kunstgrasveld bij voetbalvereniging Valleivogels, een paar tonnetjes voor de exploitatie van Kulturhus De Breehoek, een paar ton voor het wegonderhoud van Kolfschoten, de tariefstelling voor het nieuwe systeem van afvalinzameling, allerlei nieuwe belastingverordeningen, de integrale ruimtelijke visie van de Ondernemersvereniging Scherpenzeel, alsmede de legalisering van een illegale woning op de percelen Kolfschoten 14 en 16.

Over dat laatste lijkt overigens niet al te lang gesproken te gaan worden in de komende raadsvergadering. Opmerkelijk, want de trouwe lezers van de Scherpenzeelse Krant kunnen zich vast nog wel herinneren hoeveel stof gelijksoortige situaties met illegaal tot woning omgebouwde schuren in het verleden in de lokale politiek deden opwaaien. Nou ja, laten we geen oude koeien uit de sloot halen. Fijn dat de oplossing van het omzetten van de agrarische bedrijfsbestemming in combinatie met het slopen van allerlei bedrijfsopstallen op de locatie zelf en elders uiteindelijk ook op Kolfschoten leidt tot het achteraf legaliseren van jarenlange illegale bewoning op het perceel. De partijen vonden wel dat het achteraf in overeenstemming brengen van de bestemming met het feitelijk gebruik bepaald niet de schoonheidsprijs verdient. De VVD sprak zelfs van een weinig Koninklijke weg. Toch lijkt dat laatste precies wat eigenaar Geurts met de bijna 2,5 ton kostende grootscheepse reconstructie van Kolfschoten voor de deur gaat krijgen.

Het heeft er alle schijn van dat de voormalige varkenshouder bezig is aan de opbouw van een heus landgoed in het agrarische buitengebied, inclusief een al eerder door het gemeentebestuur gefiatteerde eigen begraafplaats. Een voorbeeld van 'Platteland Anders'; al zal de gelijknamige en eveneens daar gevestigde werkgroep om kunst op het platteland te bevorderen in de komende jaren op zoek moeten naar een nieuw onderkomen buiten Landgoed Kolfschoten. Dit laatste baarde in de Opinieronde vooral PRO Scherpenzeel zorgen, want die wil de exposities van kleurige kunstwerken van Platteland Anders in het dorpse landschap en de vijvers niet graag missen.

Maar misschien is er een voordeeltje uit te halen door de kunstclub voor onderdak te verwijzen naar De Breehoek. Bij de exploitatie van dit cultuurpaleis draait het tenslotte allemaal om creativiteit. Iets waaraan het PRO-raadslid Ad van Es trouwens ook niet ontbreekt, gezien zijn suggestie voor het uitdelen van speciale vuilpersen, waarmee de inwoners voortaan meer restafval in hun grijze container kunnen proppen. Dat is nog eens een cadeau voor onder de kerstboom. Nu het idee er nog even doorheen persen bij het college en de rest van de gemeenteraad. Ach, het is eind van het jaar dus gepuft wordt er toch al.

advertentie
advertentie