´Net als ooit inschrijven bij de poort´

19 december 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De organisatoren van de muzikale winterwandeling, de Promotiecommissie Renswoude en de evangelisatiecommissie, hebben zaterdag samen met zo'n vijftig vrijwilligers veel werk verzet om van de muzikale winterwandeling iets bijzonders te maken.

De Dijkbloazers uit Lunteren speelden op hun midwinterhoorn op het kasteelplein met een grote kerstboom. Daarna lieten de leden van de Jachthoorn blaasgoep De Valouwe uit Ede van zich horen in het kasteelbos.

INSCHRIJVEN Vervolgens konden de eerste belangstellenden beginnen aan de winterwandeling over de verlichte paden van het kasteelbos. Eerst moest iedereen, zoals dat destijds ook gebeurde, zich laten inschrijven bij de poort. Ze kwamen Jozef en Maria of de ezel tegen en werden vooraf geïnformeerd wat er destijds was voorgevallen.

Onderweg kon je ook nog een film bekijken in een speciaal ingerichte tent of de strijd aanbinden met soldaten met zwaarden. Al wandelend passeerde de geboorte van Christus de revue. De wandelaars kwamen bijvoorbeeld langs de herders, die van een engel te horen kregen dat de Christus geboren was, ontmoetten Herodes, die informeerde of iemand wist waar het ´kindeke´ geboren was.

VERSTOPPEN Toen een jongetje gevraagd werd of hij soms wist waar Christus geboren was, was zijn reactie: ,,Die is zich aan het verstoppen".

Op het kasteelplein, waar hoog in een kraan de ster aan de hemel stond, kregen Jozef en Maria en het kindeke, schapen, ezels en pony's de nodige bekijks.In de bibliotheek werden, onder veel belangstelling, kerstliederen ten gehore gebracht door leerkrachten van de muziekschool.

In de Koepelkerk bespeelden enkele organisten het orgel en brachten de Zanggroep Cantare en het Gospelkoor Candela kerstliederen ten gehore. Ook de Midwinterhoornblazers en de Jachthoorn blaasgroep traden er op. Met een miniconcert op het kasteelplein werd deze wandeling afgesloten.

advertentie
advertentie