Afbeelding
AberMedia

Koeien ongedeerd na schuurbrand Scherpenzeel

16 april 2022 om 10:55 Brand

SCHERPENZEEL In twee schuren aan de Barneveldsestraat in Scherpenzeel zijn zaterdagochtend door adequaat ingrijpen van de brandweer uit Scherpenzeel, Renswoude en Barneveld tientallen koeien ongedeerd gebleven, nadat in een ernaast gelegen schuur brand was ontstaan. 

De brandweer kreeg de melding rond 9.40 uur. Omdat er koeien aanwezig waren in de schuur naast de schuur waarin de brand woedde, werd groot opgeschaald en kwamen ook de hoogwerker van Barneveld en de waterwagens van Kootwijkerbroek en Ede ter plaatse. Volgens brandweerwoordvoerder Mark van Zwam woedde er brand in de technische ruimte naast een melktank. 

Ernaast stonden tientallen koeien in de schuur en die schuur was weer geschakeld met een schuur waarin ook koeien stonden. Geen van de koeien raakte gewond. Er is veel schade. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot de technische ruimte en de ruimte waar de melktank stond. De brand is inmiddels onder controle. 

De N802 (Scherpenzeelseweg) werd door de politie enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer in verband met de inzet van de brandweer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie