Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie Renswoude pakt ook 's nachts 'verkeershufters' aan

25 september 2019 om 18:49 Overig

RENSWOUDE Politie Renswoude heeft de afgelopen dagen binnen de regio - in samenwerking met de Landelijke Eenheid - zogenoemde ANPR-controles gehouden, meldt de eenheid op Facebook.

,,U heeft er wellicht niet veel van gezien, maar ook in de nachtelijke uren bestrijden we de criminaliteit. Daarnaast worden er bij dit soort acties zowel opvallende als onopvallende politievoertuigen ingezet binnen de gemeenten van ons basisteam (Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede)."

,,Tijdens deze acties zijn we vooral actief in het bestrijden van de 'High Impact Crimes'. Dit zijn delicten als (woning)inbraken en overvallen, oftewel misdaden met een grote impact op het slachtoffer. Het doel is inzicht krijgen in verplaatsingen van (on)bekende doelgroepers, gebruikte voertuigen en mogelijke criminele activiteiten stoppen of voorkomen."

Tijdens de controle zijn meerdere voertuigen grondig gecontroleerd. Ook de kofferbakken en laadruimtes kregen onze aandacht. U snapt natuurlijk wel waarom. Wij willen alles uitsluiten. Bij bijzonderheden wordt alles uitgebreid gecontroleerd en vastgelegd in het politiesysteem. Bij strafbare feiten wordt uiteraard direct doorgepakt."

Zo waren we onder meer betrokken bij een achtervolging naar aanleiding van een woninginbraak, die elders in het land was gepleegd. Werden er twee aanhoudingen verricht voor poging diefstal scooter en hebben we langere tijd - vanuit de bosschage - gepost op een voertuig naar aanleiding van een verdachte situatie op een woonerf. Daarnaast werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, werden we buiten onze gemeente ingezet op een plaats delict en werden gedurende de controles diverse 'verkeershufters' aangepakt."

advertentie
advertentie