Er werden ook kerstkaarten gemaakt.
Er werden ook kerstkaarten gemaakt. Adriaan Hosang

Workshop kerstkaarten maken 'niet alleen voor vrouwen'

Activiteiten

RENSWOUDE In de bibliotheek werd woensdagavond een creatieve avond belegd. Eljo en haar vriendin Mirande gaven er een workshop voor een groep vrouwen.

Op de tafels stonden kleurrijke tasjes met daarin de spulletjes die nodig waren om aan de slag te gaan met de drie projectjes die op het programma stonden.

[LINT EN INKT] Terwijl de deelnemers kijken en overleggen wat ze zullen gaan maken, geven Eljo en Mirande aanwijzingen en wordt duidelijk hoe en waarmee ze aan de slag kunnen gaan. Er wordt gewerkt met stempels, om bijvoorbeeld een kerstboompje te maken, die later uitgeknipt worden om te gebruiken op een kerstkaart. Ze maken ook gebruik van papier, lint en inkt. Sommigen komen voor het eerst op de workshop, terwijl anderen al een vorige editie meegemaakt hebben. Eljo: ,,Wij zijn destijds gevraagd om een keer een expositie in de vitrines in de bibliotheek in te richten. Daar hebben we gehoor aan gegeven. Daardoor zijn vrouwen enthousiast geworden en kwam de vraag om een workshop te geven. Inmiddels voor de tweede keer".

Duidelijk is dat de workshopleidsters veel met elkaar overleggen, soms ook aanwijzingen geven en vol bewondering het werk van de ander bekijken. Wat gerealiseerd wordt kan volgens hen best het predicaat 'kunstig' krijgen. Er worden kerstkaarten gemaakt, maar ook bureaustandaardjes voor 2020.

[HOOFD LEEG MAKEN] ,,Het leuke van zo'n avond is dat je je hoofd leeg kunt maken, lekker met je handen bezig bent en anderen ook op een idee kunt brengen", vertelt Eljo. ,,Vergeet niet, dit is niet alleen voor vrouwen, hoewel dat nog weleens wordt gedacht. Wie weet komen we volgend jaar wel weer, die vraag werd na afloop wel gesteld".

De workshop werken met papier sloeg aan.
Onder leiding van Eljo en Mirande gingen de vrouwen aan de slag.
Feestelijke, kleurrijke tasjes met daarin de spullen voor de drie projectjes.
advertentie