Pas op dat de beer je koekjes niet opeet.
Pas op dat de beer je koekjes niet opeet. Janneke Hek

KidzMix met heuse beer

Activiteiten

SCHERPENZEEL De Breehoek was zaterdag omgetoverd in een feestlocatie voor kinderen. Om kerststukjes te maken, kerstballen te versieren, koekjes te 'pimpen' en spelletjes te doen.

De KidzMix was een mix van kinderactiviteiten die door rond de vijftig kinderen in de basisschoolleeftijd werd bezocht.

[LIMONADETAP] Bij de ingang kon ieder kind een stempelkaart kopen voor vijf euro, waar ook consumpties bij in waren begrepen. Er stond een limonadetap opgesteld waar glaasjes getapt werden. In de grote zaal was een bioscoop nagebootst, verschillende kinderen zaten relaxed te genieten van een filmpje van Donald Duck.

Line Woldringh van de Breehoek noemde de dag 'nu al geslaagd'. ,,We wisten niet hoeveel kinderen we konden verwachten, omdat vooraf opgeven niet hoefde. Maar als ik hier rondloop, zie ik veel blije gezichtjes en leuke activiteiten".

Bij het Grand Café leefden kinderen zich uit met kleurstof, spikkels en koekjes. Het versieren van kerstkoekjes viel duidelijk in de smaak. Bij sommigen zelfs letterlijk, zo bleek toen een van de deelnemertjes het versierde koekje direct soldaat maakte. Voor de ouders was er een koffiemoment in het Grand Café.

[BEER] Er liep ook een heuse beer rond in de Breehoek. Sommige deelnemers aan de KidzMix vonden dat wel wat spannend. De beer speelde de hoofdrol in het voorleesverhaal, waaraan alle kinderen meededen. Veel kinderen wilden wel even met de beer op de foto. Een meisje was bang dat de beer haar koekjes op kwam eten. Dat bleek gelukkig ongegrond.

De opening werd verricht door Alfred Haaksma van de bibliotheek Scherpenzeel en Vico Duijs van de Breehoek. Zij lieten hun goochelkunsten zien aan de kinderen. Ook later op de ochtend werd Duijs gespot, terwijl hij al jonglerend de trap opliep. De twee heren genoten zichtbaar van de ontspanning na een hectische week waar politiek gezien nogal wat speelde voor de Breehoek en de bibliotheek.

[XYLOFOON] De muziekschool wist kinderen te enthousiasmeren voor het spelen op een gekleurde xylofoon. Al gauw klonken de klanken van Twinkle Twinkle little star door de Breehoek. Ondersteund door, zacht uitgesproken, de kleur die aangetikt moest worden met het stokje van de xylofoon. ,,Lichtgroen, lichtgroen, donkergroen, geel, oranje, rood", klonk het zacht ter ondersteuning. Het smaakte naar meer, want even later stonden enkele kinderen mee te zingen met de muziekdocente die achter de piano zat.

Boven maakten kinderen kerstballen met de 3D-printer en een kerstboompje met een lichtgevende piek. De vrijwilligers van de Digitale Werkplaats hielpen waar nodig. In de benedenzaal rook het naar kerstgroen. Hier maakten kinderen kerststukjes, waarbij er ruime keuze was uit kerstversieringen en kerstgroen.

Wie zich even fysiek wilde uitleven, kon bij JOS Scherpenzeel terecht. Een hindernisbaan, spelletjes en behendigheid, alles was mogelijk. De Speel-o-theek de Vallei had diverse spellen meegenomen, zoals een sjoelbak en voetbaltafel. Een van de kinderen bouwde een hoge toren van houten balkjes. Zo hoog dat er een ladder aan te pas moest komen.

Ruime keuze bij het maken van kerststukjes.
Muziek klonk overal in de Breehoek.
Tijdens de KidzMix ook digitaal aan de slag.
advertentie