Koersbal en dynamic tennis in de sporthal.
Koersbal en dynamic tennis in de sporthal. Adriaan Hosang

Koersballen en dynamic tennis in De Hokhorst

Activiteiten

RENSWOUDE Belangstellenden konden donderdagmiddag kennismaken met koersballen en dynamictennis.

Sportvereniging Renswouw en de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude wilden uitproberen of hiervoor belangstelling bestaat. In de sporthal lagen een baan voor het koersballen en twee banen om dynamictennis te spelen.

[VEELBELOVEND] Maarten Bouman, voorzitter van sportvereniging Renswouw: ,,Koersbal wordt in het kader van Meer Bewegen voor Ouderen steeds meer gespeeld. Het wordt door senioren gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter, met vier bruine en vier zwarte ballen en een wit doelballetje dat de deelnemers moeten zien te raken. Het lijkt op jeu de boules. De opkomst bij deze start is veelbelovend". Veel kracht heb je niet nodig om te koersballen, en dat maakt het volgens de deelnemers zo leuk. ,,Iedereen heeft daardoor gelijke kansen.''

[VOOR ALLE LEEFTIJDEN] Op twee banen in de sporthal kon ook dynamic tennis gespeeld worden. Dynamictennis is een racketsport die met licht materiaal gespeeld wordt, makkelijk is aan te leren en geschikt is voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. Het voordeel van het gebruik van lichte materialen is dat blessures vrijwel niet voorkomen. Het is een sport die ook op gevorderde leeftijd nog gespeeld kan worden. Wie de sporten wil uitproberen, kan dat donderdag om 15.00 uur in sporthal De Hokhorst doen.

Meer informatie via SV Renswouw, Christianne Geerdes, 06-50263612 of secretaris@svrenswouw.nl of Astrid Krauts: a.krauts@swo-sr.nl, 033-2778898.

Nieuw voor senioren, koersbal in de sporthaL
advertentie