De ballonnen gaan de lucht in, kijken wie het verst komt.
De ballonnen gaan de lucht in, kijken wie het verst komt. Adriaan Hosang

Oranje ballonnenfestijn, dorpslunch en Crazy Cross in Renswoude

Activiteiten

RENSWOUDE  Na de Bromfietsreveille, zelfs kinderburgemeester Jelte Bouman had er last van gehad, van al dat lawaai, was het tijd voor de aubade bij Kasteel Renswoude. Op een unieke locatie met een hoog sfeergehalte verzamelden zich veel kinderen met ouders en/ of opa’s en oma’s. Ja, het was gezellig druk met een goed gevuld kasteelplein. Bij de ingang kreeg de jeugd z’n milieuvriendelijke oranje ballon. Even het kaartje invullen met je naam en wachten op het gezamenlijk omhoog laten er van.

Burgemeester Petra Doornenbal en ook de nieuwe voorzitter van de Oranje Vereniging Renswoude, Liesbeth Neven, richten zich tot de aanwezigen. Uiteraard werd daarbij aandacht gevraagd voor de verjaardag van Koning Willem Alexander. Op een vraag van burgemeester Petra Doornenbal aan de kinderburgemeester of hij wist waar Willem Alexander de verjaardag vierde moest hij het antwoord schuldig blijven. Een meisje dat vlak voor het bordes stond wist het wel, Maastricht.

Met begeleiding van “Ons Genoegen”werd er ook gezongen. De Zilvervloot kwam voorbij en Hieperdepiep hoera want het is Koningsdag werd ook gezongen. Uiteraard kon tot slot ook het Wilhelmus niet ontbreken. 

Het programma voor deze dag passeerde ook de revue en daarna kon men op weg, of nog even naar huis of naar het feestterrein aan de Ubbeschoterweg.

DORPSLUNCH EN CRAZY CROSS Na de aubade op het Kasteelplaats verplaatste men zich naar hetfeestterrein aan de Ubbeschoterweg. Daar was allereerst de Dorpslunch en heel veelRenswoudenaren maakten daar graag gebruik van. Want ja een lekkere tompouce, eenbroodje kroket, koffie en nog een bolletje met roomboter en kaas, dat gaat er altijd wel in.Op het feestterrein was trouwens ook een uitstekend horecaplein en kon de jeugd z’n hartophalen in het Kidsdorp. Want ja, wat is er nu leuker dat even lekker in de draaimolen. Je konje ook uitleven tijdens een potje voetbal in een kleine afgesloten ruimte, laten zien hoe goed jekon klimmen of zwaaien aan het touw.Maar de meeste aandacht ging bij veel publiek uit naar de Crazy Cross met onderdelen als deKidscross, de brommerklasse en de Crazy Cross voor auto’s en dus waren er weer tal vanfraaie crossauto’s te bewonderen. Men had er van alles aan gedaan on zich in de kijker tespelen. Uiteraard waren er verschillende parkoersen en een hogere moeilijkheidgraad als eenwaterbassin of een schuimbad op de route. Ja, hilarische momenten speelden zich af. Met eengrijper werden sommigen voertuigen, die er de brui aan gaven, uit het parkoers gehaald. Maarhet publiek genoot en af en toe ging de gele of rode vlag omhoog om het geheel in goedebanen te leiden.Daarnaast was ook veel gedaan aan muzikale omlijsting met optredens door tal van bands endat verhoogde de feeststemming. Tot slot ging met JetSet Live dansend en zingendKoningsdag afsluiten. De eerste van de drie feestdagen zat er op.

Adriaan Hosang

Afbeelding
Afbeelding
Een milieuvriendelijke oranje ballon voor ieder kind.
De voorzitter van de Oranjevereniging, burgemeester Petra Doornenbal en de kinderburgemeester.
Het kasteelplein is stampvol.
Lekker in de draaimolen.
Drukte op het kasteelplein en de laatste voorbereidingen worden getroffen...
Nog even een potje voetbal
Oranje boven, in alle opzichten...
Crazy Cross
Crazy Cross
Af en toe moest de rode vlag omhoog en lag de wedstrijd stil
advertentie
advertentie