Zelf gadgets maken tijdens Creation Lab in de Scherpenzeelse bibliotheek.
Zelf gadgets maken tijdens Creation Lab in de Scherpenzeelse bibliotheek. Marjon de Kruijff

Speciaal voor kinderen: Creation Lab in de bieb

9 december 2022 om 07:59 Activiteiten

SCHERPENZEEL Piano spelen op fruit, een programma maken om robotjes aan het werk te zetten of zelf een website bouwen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen dat en nog veel meer op vrijdag 30 december doen tijdens het CreationLab van Bibliotheek Scherpenzeel.  

Deelnemers kunnen bijvoorbeeld leuke gadgets maken met 3d printpennen. Voor degenen die aan de slag willen met film of fotografie is er een green screen. Een green screen een groen oppervlak. Met een app kunnen de deelnemers dit groene vlak in van alles veranderen. Bijvoorbeeld een blauwe lucht waar je doorheen vliegt of een jungle waarin je rondrijdt in een auto.

Voor de muziekliefhebbers is er de Makey Makey. Sluit de Makey Makey aan op de computer en speel piano met bijvoorbeeld klei of fruit. Er zijn ook mini-robotjes. Deze robotjes werken met kleurcodes. Maak een tekening met lijnen en kleuren en de robotjes volgen de lijnen en voeren de opdrachten uit. Er kan ook een programma op de computer gemaakt worden, zodat de robotjes bijvoorbeeld een dansje kunnen doen.

Verder zijn er projecten zoals: programmeren met Scratch, het bouwen van een website, aan de slag met een Arduino en het maken van virtual reality projecten . 

CreationLab op vrijdag 30 december vindt plaats van 16.00 tot uiterlijk 17.30 uur in Kulturhus de Breehoek. Vooraf aanmelden is verplicht en kan door het sturen van een mail naar: info@bibliotheekscherpenzeel.nl. De kosten zijn 2 euro per persoon. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie