‘Kalverstraat is geen norm voor winkelcentrum Scherpenzeel’

13 jan, 11:45 Corona Vakfotografie Westerduin
Wethouder Gerard van Deelen.
Wethouder Gerard van Deelen.

SCHERPENZEEL Wethouder Gerard van Deelen was donderdagmorgen te gast in het programma Spraakmakers op Radio 1 over de teneur bij steeds meer gemeenten om af te wijken van het Haagse coronabeleid ten aanzien de sluiting van winkels en horecagelegenheden. ‘Gemeenten mogen best de kont tegen de krib gooien’ was de stelling van de dag. Of Scherpenzeel dat ook van plan is, hield de wethouder midden. ,,Maar de vraag of wij als gemeenten wel of niet burgerlijk ongehoorzaam durven te zijn wordt steeds actueler’,  aldus Van Deelen.

De wethouder, zelf ook nog parttime ondernemer, meent dat er bij het coronabeleid te veel wordt gekeken door een Haagse koker en te rigide integraal van toepassing wordt verklaard op heel Nederland. Dat men bij de Koopgoot in Rotterdam op in de Kalvertstraat van Amsterdam bang is voor besmettingen door grote publieksstromen zei Van Deelen wel te begrijpen. ,,Maar als ik kijk naar Scherpenzeel, een gemeente met net iets meer dan 10.000 inwoners, dan ligt dat anders. Onze kledingwinkels en boekwinkels trekken veel kleinere bezoekersaantallen. Bij de vorige lockdown kon het aantal klanten zowel in de essentiële als niet-essentiële winkels prima worden gereguleerd met een shoplicht. Geef de lokale overheden meer vrijheid om het lan..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.