Onder leiding van Scouting bakken jongeren broodjes.
Onder leiding van Scouting bakken jongeren broodjes. Adriaan Hosang

'Terug naar geboorte van Jezus' tijdens muzikale winterwandeling

28 november 2019 om 06:02 Evenementen

RENSWOUDE De belangstelling voor de winterwandeling op zaterdag 21 december is groot. Niet alleen onder inwoners van Renswoude, maar ook van belangstellenden uit de regio.

De winterwandeling begint om 17.00 uur op het Kasteelplein bij Kasteel Renswoude, waar de Dijkbloazers uit Lunteren en de jachthoornblazers het spits afbijten.

KASTEELBOS De wandeling zelf start vanaf 17.30 uur over verlichte paden in het Kasteelbos. De wandelaars gaan op zoek naar de Wereldster die ruim 2.000 jaar geleden geboren werd.

Rianne Teunissen van de Evangelisatie Commissie Renswoude: ,,Je kunt het eigenlijk zien als het je in een levend kerstverhaal wanen. Bij het begin is er de inschrijving voor de volkstelling bij toegangspoort. En onderweg kom je de Wijzen uit het Oosten tegen, de herders, soldaten, allemaal op zoek naar dat pasgeboren Koning. Uiteraard ontbreken ook Jozef en Maria, de ezel en het kindeke niet. Tijdens de winterwandeling ga je terug in de tijd, naar de geboorte van Jezus".

SPEURTOCHT Kinderen kunnen tijdens de winterwandeling meedoen aan een speurtocht en bij leden van Scouting kan iedereen broodjes en marshmallows roosteren.

,,Ook de Koepelkerk is onderdeel van de winterwandeling, met muziek van muzikanten en een zanggroep", legt Rianne Teunissen uit. In het Kasteelbos zal de klank van de midwinterhoorns te horen zijn. In de bibliotheek dit keer kerstverhalen en een presentatie door Oud Renswoude, vertelt Rianne. Zij maakt nu ook deel uit van de organisatie en spreekt van enthousiaste commissieleden. ,,Met z'n allen wordt het nodige werk verzet". De wandeling eindigt in Restaurant De Grebbelounge.

Een zanggroep treedt op voor het kasteel.
Midwinterhoornblazers tijdens de winterwandeling.
advertentie
advertentie