The Passion in Scherpenzeel: ‘Geloven wordt zichtbaar buiten kerk’

13 apr, 06:33 hartenziel Janneke Hek
Van links naar rechts: Janneke Robbertsen, ds. Wolfert en Constanja de Vries.
Van links naar rechts: Janneke Robbertsen, ds. Wolfert en Constanja de Vries.

SCHERPENZEEL In de aanloop naar Pasen, ook wel de veertigdagentijd genoemd, valt Goede vrijdag. Dan houdt PKN De Achthoek in Scherpenzeel in en rondom de Achthoekkerk activiteiten met het thema ‘Alles komt goed!?’, dat is afgeleid van The Passion die donderdag 14 april op landelijke televisie te zien is. ,,Maar dan in lokale en bescheiden vorm”.

Op het grasveld voor de kerk, omgedoopt tot het ‘plein van de hoop’, staat vanaf 14.00 uur een verlicht Passionkruis. Mensen worden uitgenodigd om hier een kaarsje aan te steken, even stil te zijn of een boodschap op te schrijven van hoop voor de toekomst. Er liggen ook kaarten die ter bemoediging verstuurd kunnen worden De organisatie is in handen van dominee Gerard Wolfert, Carla van de Weteri..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.