Firas Aboud: ‘Mijn talent zit niet alleen in de genen’

12 jan 2022, 06:24 Kunst
Eigen foto
Firas Aboud.
Firas Aboud.

SCHERPENZEEL De Syrische Firas Aboud woont sinds vijf jaar in Scherpenzeel en hij heeft een talent voor tekenen. Dit talent heeft hij professioneel aangepakt in zijn eigen bedrijf Take it Visual. Onlangs maakte hij voor de gemeente Scherpenzeel een illustratie rond de verhuizing van de supermarkten. 

Als kind tekende hij al dagelijks. ,,Zelfs op de schilderijen van mijn ouders”, lacht hij. De familie Aboud heeft meerdere leden met kunstzinnige genen. Maar hij benadrukt dat niet alleen genen je artistiek maken, maar ook opleiding en passie. Een collega van zijn vader leerde hem de beginselen van tekenen. ,,We waren op kantoor bij mijn vader en die collega leerde mij tekenen. Ik ruik de thee en het brood dat we tijdens het tekenen kregen ..

De tekening die Firas Aboud voor de gemeente maakte.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.