Firas Aboud: ‘Mijn talent zit niet alleen in de genen’

12 jan, 06:24 Kunst Eigen foto
Firas Aboud.
Firas Aboud.

SCHERPENZEEL De Syrische Firas Aboud woont sinds vijf jaar in Scherpenzeel en hij heeft een talent voor tekenen. Dit talent heeft hij professioneel aangepakt in zijn eigen bedrijf Take it Visual. Onlangs maakte hij voor de gemeente Scherpenzeel een illustratie rond de verhuizing van de supermarkten. 

Als kind tekende hij al dagelijks. ,,Zelfs op de schilderijen van mijn ouders”, lacht hij. De familie Aboud heeft meerdere leden met kunstzinnige genen. Maar hij benadrukt dat niet alleen genen je artistiek maken, maar ook opleiding en passie. Een collega van zijn vader leerde hem de beginselen van tekenen. ,,We waren op kantoor bij mijn vader en die collega leerde mij tekenen. Ik ruik de thee en het brood dat we tijdens het tekenen kregen nog steeds”. 

MULTITALENT Hij volgde art college in Syrië en heeft ook veel interesse in psychologie. ,,Ik koos zonder aarzelen voor de studie aan het art college. Ik dacht niet na of je daar wel je beroep van kon maken. Daarom ben ik extra trots dat ik nu zelfstandig ondernemer ben en ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.