Ronald Giphart
Ronald Giphart Ciell

Ronald Giphart komt naar Woudenberg

30 januari 2020 om 06:02 Kunst

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG De Nederlandse schrijver Ronald Giphard komt maandagavond 9 maart om 20.00 uur naar Schimmel 1885 te Woudenberg.

De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijver te gast is op de jaarlijkse schrijversavond in het kader van de Boekenweek.

NACHTPORTIER Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen, in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.

ALLE TIJD Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden verfilmd.

Zijn laatste gepubliceerde is boek is: Alle tijd. In wij-perspectief neemt Ronald Giphart de lezer mee in zes met elkaar verweven levens. Het is een roman over ambitie, vriendschap en liefde.

Ronald Giphart komt maandag 9 maart 2019 bij Schimmel 1885 aan de Stationsweg Oost 243 in Woudenberg. De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. Toegangskaarten zijn voor € 8,50 te koop in Woudenberg bij Boekhandel van Lunteren en de Bibliotheek Eemland. In Scherpenzeel zijn kaarten verkrijgbaar bij Primera en de Bibliotheek. Kaarten zijn ook online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl. Meer informatie bij de bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie