Jelte Bouman (links) & Daantje Kluts (rechts)
Jelte Bouman (links) & Daantje Kluts (rechts) Robert Pelt

Jelte Bouman wordt de tweede kinderburgemeester van Renswoude

30 december 2021 om 15:44 Lokaal Deel je nieuws

De tien jarige Jelte Bouman is tijdens een groepssollicitatiegesprek gekozen als opvolger van Daantje Kluts en wordt daarmee de tweede kinderburgemeester van de gemeente Renswoude. Volgens burgemeester Petra Doornenbal viel hij op door zijn betrokken en enthousiaste manier van spreken over de onderwerpen die hem aan het hart gaan.

Jelte zal de burgemeester geheel 2022 assisteren bij diverse gelegenheden en zal regelmatig contact met haar hebben om zaken te bespreken, die met name onder de kinderen in onze gemeente leven. Hij kijkt hier erg naar uit en zal zeker tijd gaan vrijmaken om aan zijn taken een goede invulling te geven. Want Jelte is ook erg druk met zijn hobby’s, zo is hij gek op gamen en ouderwetse bordspelletjes. Daarnaast wandelt hij graag in het bos, met name in de herfst om paddenstoelen te zoeken. Natuur en milieu zijn dan ook onderwerpen waar Jelte graag mee aan de slag wil als kinderburgemeester.

In de eerste raadsvergadering van 2022 zal Jelte geïnstalleerd worden en zal hij de ambtsketting omgehangen krijgen door Daantje, de kinderburgemeester van 2021. De ambtsketting heeft de gemeente speciaal voor de kinderburgemeester laten maken.

advertentie
advertentie