De senioren die deelnamen aan het uitje van de Oranjevereniging, in Kootwijkerbroek.
De senioren die deelnamen aan het uitje van de Oranjevereniging, in Kootwijkerbroek. Adriaan Hosang

Uitje Oranjevereniging: 'Ik heb er echt van genoten'

30 september 2019 om 16:07 Maatschappelijk

RENSWOUDE Voor senioren uit Renswoude hield de Oranjevereniging Renswoude woensdagmiddag een uitje. Er stonden drie bussen te wachten bij gebouw Rehoboth, vandaar vertrokken zo'n 140 senioren.

Voorzitter Janneke van den Berg was blij dat de weergoden de senioren goed gezind waren. Met de bussen van Van Vlastuin uit Woudenberg reed iedereen richting Hoenderloo. In De Ruggestee werd koffie met appelgebak genuttigd.

IJSTIJD Vervolgens gingen de bussen door Park De Hoge Veluwe via de Otterloseweg richting Apeldoorn. In de bus werd verteld over de hoogteverschillen in het terrein, destijds ontstaan in de ijstijd. Situaties die je ook in Salland en op de Utrechtse Heuvelrug tegenkomt. Ze passeerden uitgebloeide heidevelden met schapen en arriveerden via Hoog Buurlo op Kroondomein Het Loo. De wegbermen waren door wilde zwijnen omgewoeld. Rijdend over de Alverschotenseweg was een groep herten te zien.

TEVREDEN Via Hoog Soeren, na een rit door de bossen, kwam passeerden de bussen via de oude rijksweg richting Apeldoorn de Echoput, de Julianatoren, Paleis Het Loo, de Naald om uiteindelijk aan te komen bij Kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek. Daar werd een diner geserveerd.

Janneke van den Berg zette Nel van Steenis, die jarig was in het zonnetje. Rob de Vries bedankte de Oranjevereniging voor het fantastische uitje. Diana Bos bedankte Janneke van den Berg, die binnenkort stopt als voorzitter van de Oranjevereniging.

,,Ik heb echt genoten", ,,'t Was super", waren enkele opmerkingen van tevreden senioren.

advertentie
advertentie