Deelnemers aan Scherpenzeel schrijft schrijven kaarten met kerstwensen voor ouderen.
Deelnemers aan Scherpenzeel schrijft schrijven kaarten met kerstwensen voor ouderen. Janneke Hek

Scherpenzeel schrijft duizend wenskaarten

Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Meer dan duizend kaarten zijn voorzien van een kerstwens tijdens de eerste editie van Scherpenzeel Schrijft. Een initiatief van Mariska van de Vliert van 1-2 Sport in combinatie met de Breehoek en bibliotheek Scherpenzeel. ,,Een groot succes." De kerstkaarten zijn bedoeld voor eenzame ouderen en worden verspreid door het Ouderenfonds. Ook zijn er ruim honderdvijftig kaarten bezorgd bij Huis in de Wei waar ze verspreid worden door het personeel.


Een van de aanwezigen noemt de schrijfactie: ,,Komt allen tezamen in de praktijk gebracht". Tijdens het schrijven werd men door Van de Vliert voorzien van koffie, thee of een glas water. Uiteraard met wat kerstlekkers erbij. ,,Het liep direct goed om 16.00 uur. We wisten van tevoren natuurlijk niet wat we konden verwachten, maar het ging onze verwachtingen te boven. Ook kinderen kwamen enthousiast de speciaal gemaakte inkleurkaarten mooi maken aan de tekentafel. Tijdens het schrijven en kleuren ontstonden er leuke gesprekken. De sfeer is gewoon heel goed", blikt de initiatiefneemster terug.

Vooraf werden de schrijvers warm gemaakt met berichten in de Scherpenzeelse krant. En ook op de Facebookpagina van Scherpenzeel Schrijft 2019 werden mensen opgeroepen om te komen. Op Midland FM werd tijd ingeruimd voor dit nieuwe initiatief. ,,Ik denk dat er weinig mensen zijn die er niet over gehoord hebben", lacht Van de Vliert. En dat bleek vrijdagmiddag dan ook. De tafels waren bijna continu bezet met schrijvende en pratende mensen. Sommige volstonden met een enkel zinnetje maar de meesten schreven een uitgebreider verhaal voor de ontvangers. Zo wenst een schrijfster de oudere die de kaart zal ontvangen een vogel op de vensterbank, een extra koekje bij de thee en onverwachte lichtpuntjes toe.

advertentie
advertentie