Oud en nieuw. De net benoemde kinderburgemeester Emma Kohsiek krijgt de felicitaties van haar voorgangster Lisa van Garderen.
Oud en nieuw. De net benoemde kinderburgemeester Emma Kohsiek krijgt de felicitaties van haar voorgangster Lisa van Garderen. Gemeente Scherpenzeel

Scherpenzeel heeft nieuwe kinderburgemeester

16 februari 2022 om 11:26 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Emma Kohsiek is dinsdag gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Scherpenzeel. Haar voorgangster Lisa van Garderen hing haar onder toeziend oog van burgemeester Wimar Jaeger de ambtsketen om. 

In totaal stelden zich veertien leerlingen van groep 7 van de Scherpenzeelse basisscholen zich kandidaat voor het kinderburgemeesterschap. Ze mochten dinsdag allemaal een presentatie houden voor de jury, bestaande uit de burgemeester, wethouder Henny van Dijk, initiator van het instellen van een kinderburgemeester Luna en de vorige kinderburgemeester.

De jury stelde vragen aan de kandidaten en de mede-kandidaten mochten elkaar bevragen en uiteindelijk ook op elkaar stemmen. Emma vertelde dat ze zich tijdens haar ambtstermijn, dat loopt tot eind dit jaar, wil inzetten tegen eenzaamheid. ,,Van eenzaam naar samen één’’, vatte ze samen. Ook liet ze weten het belangrijk te vinden om op 4 mei bij de Dodenherdenking aanwezig te zijn. 

Alle kandidaten voor het kinderburgemeesterschap van Scherpenzeel op de foto. Op de voorgrond de gekozen kinderburgemeester Emma Kohsiek en haar voorgangster Lisa van Garderen.
De overdracht van de ambtsketen
In totaal hebben 14 leerlingen van groep 7 van Scherpenzeelse basisscholen zich kandidaat gesteld. Ze mochten allemaal een presentatie houden voor de jury.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie