Fors meer auto-inbraken in Scherpenzeel en Renswoude

24 januari 2023 om 13:29 Maatschappelijk Henk Hutten
Veel schade door auto-inbraak.
Veel schade door auto-inbraak.

BARNEVELD Het aantal auto-inbraken in Scherpenzeel en Renswoude is het afgelopen jaar fors toegenomen. Vorig jaar weren er negen inbraken in Scherpenzeel geconstateerd, in 2021 waren dat er twee: een stijging van 350 procent. Het aantal van negen auto-inbraken is tevens het hoogste aantal sinds 2018. in Renswoude is het stijgingspercentage nog hoger: 450 procent. Daar vonden in 2022 elf auto-inbraken plaats, ten opzichte van 2 in het jaar ervoor. Het aantal van elf auto-inbraken is het hoogste in Renswoude sinds 2015.

Dat blijkt uit onderzoek van Independer, een vergelijkingsplatform voor verzekeringen, op basis van gegevens van de politie.  In 2022 werden in heel Nederland ruim 43.000 auto-inbraken gepleegd: 118 per dag. Dat is een stijging van zo’n twaalf procent ten opzichte van een jaar eerder. De afgelopen tien jaar was er juist een daling in het aa..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.