PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

‘Meer woningen nodig voor Scherpenzelers’; Grote zorgen over schaarste op lokale huurmarkt

Maatschappelijk
Foto: Kelderman Groep
29 jun 2023, 07:00
Wethouder Izaäk van Ekeren ga onlangs het startsein voor de bouw van Zelder.
Wethouder Izaäk van Ekeren ga onlangs het startsein voor de bouw van Zelder.
SCHERPENZEEL

De politieke fracties in de gemeenteraad hebben grote zorgen over het tekort aan sociale huurwoningen in Scherpenzeel. Met name jongeren trekken weg uit het dorp omdat de gemiddelde wachttijd voor een woning circa negen jaar bedraagt. Naast een dringende oproep om aanzienlijk meer te gaan bouwen in deze sector, werd er ook voor gepleit om eigen inwoners meer kans te geven op toewijzing van een woning.

Voor dat laatste zouden aanpassingen in de regels van de Huisvestingsverordening nodig zijn. Deze zou eigenlijk per 1 juli 2023 geactualiseerd moeten worden, maar is nog onder constructie. Onder regie van Regio Foodvalley (acht samenwerkende gemeenten waaronder Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld en Ede) wordt op dit moment nog stevig gewerkt aan de regionale afstemming van de Huisvestingsverordeningen van alle aangesloten gemeenten.

Deze regionale afstemming heeft volgens het college stevige voordelen voor de woningzoekende (onder andere uit het oogpunt van transparantie en gelijke behandeling) en de uitvoerders van het woonruimte-verdeelbeleid (voornamelijk corporaties). 

advertentie