Extra huizen voor Oekraïners

16 aug, 06:37 Maatschappelijk Margreet Hendriks
Het Wetro-terrein.
Het Wetro-terrein.

SCHERPENZEEL Het college van b. en w. heeft Woonstede gevraagd om het aantal tijdelijke woningen, die de corporatie wil plaatsen op het Wetro-terrein aan de Nieuwstraat 70, te gaan uitbreiden van zeven naar dertien woonunits. 

De zes extra woningen op het terrein zijn in eerste instantie bestemd voor langdurige huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne, zo meldt de woordvoerder van de gemeente. ,,In ieder geval voor een jaar na plaatsing van de woonunits.’’

TAAKSTELLING De toenemende vraag naar (tijdelijke) woningen voor statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne kan niet worden ingevuld binnen het bestaande aanbod van woningen, zo constateert het college. Ook Woonstede kan hierin niet voorzien. Om die reden zoekt de gemeente naar locaties waar deze mensen tijdelijk kunnen worden gehuisvest. Voor het Wetro-terrein aan de Nieuwstraat, waarvan de gemeente eigenaar was, lagen sinds het begin van dit jaar al afspraken met Woonstede over de bouw v..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.