Afbeelding
Margreet Hendriks

Brocante en Open Tuinendagen

28 mei 2021 om 08:58 Natuur en milieu

SCHERPENZEEL Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar dit jaar gaan de vrijwilligers van deScherpenzeelse Open Tuinendag er weer met frisse moed tegenaan. Om het publiek zoveel mogelijkte spreiden zijn er twee data geprikt voor de Open Tuinen in 2021, te weten vrijdagmiddag 25 juni van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag 26 juni van 10.30 tot 16.00 uur.

De organisatie meldt dat er aan deze Open Tuinendagen circa tien eigenaren hun tuin zullen openstellen voor het publiek. Op een aantal adressen is er ook nog brocante te koop. In 2019 werden de Open Tuinendag en de Brocante-verkoopdag nog apart van elkaar georganiseerd. Dit jaar is ervoor gekozen om deze twee publiekstrekkers in principe te combineren. Overigens sluit men niet uit dat er wellicht in september, als daar goede mogelijkheden voor blijken te zijn, alsnog ook nog een aparte Brocante-verkoopdag wordt georganiseerd.

En er is meer nieuws op tuinengebied te melden, nu corona langzaam wat meer naar de achtergrond verdwijnt. De mensen van de tuinkeuringscommissie zijn namelijk al weer enthousiast op pad om te beoordelen wie in Scherpenzeel de mooiste kleine, grote of landelijke voortuin heeft. Voor wie mee wil dingen naar de prijzen of eervolle vermeldingen, die later dit jaar bekend worden gemaakt, is het dus zaak om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan.

advertentie
advertentie