Afbeelding
Gemeente Scherpenzeel

Bouwstart nieuwbouwwijk Akkerwinde in Scherpenzeel

17 september 2019 om 11:47 Nieuwbouw

SCHERPENZEEL De bouw van de projectwoningen in fase 1 van nieuwbouwplan Akkerwinde is officieel gestart. Wethouder Tonnis van Dijk stelde als feestelijke markering enkele confettikanonnen in werking

Dit eerste gedeelte van Akkerwinde heet De Weiden en ligt rond en achter basisschool de Korenmaat. De energieneutrale woningen zijn ontwikkeld door De Bunte Vastgoed voor 45 kopers en 32 huurders van Woningcorporatie Woonstede. De bouw van de woningen wordt gedaan door Bouwbedrijf Kreeft.

Op de bouwlocatie werd de bouwstart feestelijk gevierd. Veel toekomstige bewoners waren aanwezig. Er werden welkomswoorden gesproken door Wouter van den Top, directeur van De Bunte Vastgoed en Dirk Jan van den Brink, directeur-eigenaar van Bouwbedrijf Kreeft.

Wethouder Van Dijk benadrukte het groene karakter van de wijk. De aankleding van de openbare ruimte wordt met duurzame groenvoorzieningen gedaan. En met 20 woningen per hectare wordt er ruim gebouwd. ,,Een uniek project, temeer omdat alle woningen voldoen aan de duurzaamheidseisen en zo energieneutraal mogelijk gebouwd worden. De woningen zijn gasloos en kunnen aansluiten op een warmtenet, ook weer uniek in Scherpenzeel."

advertentie
advertentie