Juf Timmer vertelt wat er te gebeuren staat.
Juf Timmer vertelt wat er te gebeuren staat. Adriaan Hosang

Moppereend heeft niemand om mee te spelen

Onderwijs

RENSWOUDE Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen hield de bibliotheek vrijdagmiddag een voorleesuurtje.

De belangstelling hiervoor was niet eerder zo groot.

Nadat iedereen een plekje gevonden had heette Esther van den Brink de kinderen, een aantal ouders, opa's en oma's en Juf Timmer, die in de voorleesstoel zat, welkom. Tijdens het voorlezen stond de Moppereend uit het prentenboek van het jaar centraal. Hij is een chagrijnige eend. De andere dieren proberen hem wat vrolijker te maken. Moppereend had niemand om mee te spelen.

[GELUIDEN MAKEN] De kinderen werden betrokken bij het voorlezen. Ze mochten bijvoorbeeld geluiden maken van een eend, geit, hond of varken. Ook zongen de kinderen samen het Mopperdagliedje.

Een aantal kinderen moest ook plaatjes van dieren die voorkwamen in het verhaal verstoppen. Later mochten de andere kinderen gaan zoeken.

[KNUTSELEN] Daarna was het tijd om te gaan knutselen. De kinderen konden zich op kleurplaten uitleven met het kleuren van gras en van de Moppereend. Eerst werd het gras op een rol geplakt en later Moppereend. Er was ook nog een memoryspel en je kon een puzzel maken. Was je helemaal klaar of wilde je naar huis, dan kreeg je nog een ´verwerkingsblad´, een kleurplaat en een poster mee.

Esther van den Brink van de bibliotheek was tevreden. ,,Het was een leuke geslaagde middag met veel kinderen en het heeft ook weer een aantal nieuwe, jonge lezers opgeleverd. Kinderen kunnen boeken in de bibliotheek gratis lenen.´´

Naast voorlezen was er knutselen, een memoryspel en een puzzel.
De kinderen luisterden geboeid, deden dierengeluiden na en zongen het lied van de Moppereend.
advertentie