Iedereen is druk bezig.
Iedereen is druk bezig. Adriaan Hosang

Afscheid met graffiti en diner

Onderwijs

RENSWOUDE Voor de leerlingen van groep 8 van christelijke basisschool De Borgwal is er, kort voor hun afscheid van school en de start van de vakantie een graffitiworkshop gehouden.

De graffitiworkshop werd gegeven in de omgeving van de oude school, aan de Lijsterbeslaan. Op het zijpleintje van de oude school konden ze hun creativiteit tonen. Dit kon dankzij de medewerking van de gemeente.

STRAATKAPERS De graffitiworkshop werd gegeven door De Straatkapers uit Veenendaal. Kirsten Versteeg, één van de moeders uit de activiteitencommissie van de school: ,,We hadden contact gehad met meester Van de Bovenkamp van groep 8. Die vroeg of wij iets leuks konden bedenken. Het was de bedoeling om met groep 8 naar de Efteling te gaan. Dat kon helaas niet doorgaan. Het moest een andere leuke activiteit worden.''

SPUITBUSSEN ,,We zijn uitgekomen bij De Straatkapers uit Veenendaal die met graffiti leuke dingen doen. Dan zit je ineens met het 'probleem' van de locatie. Er is toen contact gezocht met de gemeente. We dachten, kijkend naar het weer, aan de oude Borgwalschool. Doordat het weer meeviel, konden we aan de slag gaan op het grasveldje bij de oude school. Daar konden de leerlingen hun hart ophalen. Na eerst een uitleg over het werken met graffiti en het gebruik van de spuitbussen met verf kon iedereen aan de slag.”

DRIEGANGENDINER Hierna boden de juffen Nikkels en Van Dalsem en meester Van de Bovenkamp de leerlingen van groep 8 een driegangendiner aan. Gestart werd met tomatensoep. Vervolgens stond er een uitgebreid buffet klaar, waaruit iedereen zelf een keuze kon maken.

Het feestje was nog niet voorbij. Er volgde nog een bingo met prijsjes, waarna iedereen nog buiten kon spelen, bijvoorbeeld op het oude, vervallen speeltoestel dat er nog staat.

Tekst en uitleg voordat iedereen zelf aan de slag kan gaan.
Aan de slag om er iets moois van te maken.
Nog even de puntjes op de i zetten.
,,Ik ben tevreden met mijn werkstuk.''
advertentie