De stormbaan: een kwestie van (zacht) vallen, opstaan en vooral doorgaan.
De stormbaan: een kwestie van (zacht) vallen, opstaan en vooral doorgaan. JOS

Volop sport en spel tijdens Scherpenzeelse Buitenspeeldag

Onderwijs

SCHERPENZEEL Zo’n dertig kinderen deden woensdag op het schoolplein van de Dorpsbeuk mee aan de Nationale Buitenspeeldag in Scherpenzeel. De middag was georganiseerd door SNO en Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel (JOS), samen de Scherpenzeelse Nationale Buitenspeeldag. Kinderen konden zich onder meer uitleven op een heuse stormbaan, fijn spelen in de zandbak en spelletjes doen als ‘ouderwets’ stoepranden en touwtje springen. Uiteraard ontbraken voetbal en basketbal ook niet.

De kinderen vermaakten zich kostelijk, laat buurtsportcoördinator Huub van Amersfoort van JOS  weten. ,,We vinden het erg belangrijk dat kinderen buiten zijn en veel spelen. Al spelenderwijs leer je natuurlijk een hele hoop. Je wordt uitgedaagd om iets nieuws te proberen, samen te werken of juist uitdagingen aan te gaan, hierdoor ontdek je vanzelf dat je meer kunt dan je vaak denkt.’’ Wijzend naar de stormbaan vervolgt hij. ,,Een beetje vallen en opstaan, letterlijk en figuurlijk,, hoort erbij.’’ 

Deze dag is in het leven geroepen door ‘Jantje Beton’ om het buiten spelen onder de jeugd te stimuleren, licht de buurtsportcoördinator toe. ,,Grappig feitje hierbij is dat ook tv-zender Nickolodeon dit ondersteunde door de hele dag ‘op zwart’ te gaan.  

In feite werd woensdagmiddag bij de Dorpsbeuk een open instuif gehouden voor kinderen in de  basisschoolleeftijd. Van Amersfoort: ,,Uiteindelijk kwamen hier zo’n twintig kinderen op af, naast een tiental kinderen die toch al op de BSO waren.’’  De jonge deelnemers kregen tussen het drukke spelen door ook een lekkere versnapering.

Tal van spelletjes werden gedaan tijdens de Nationale Buitenspeeldag in Scherpenzeel.
advertentie
advertentie