Afbeelding
Gemeente Scherpenzeel

‘Het leuke van Méér Muziek in de Klas’

18 oktober 2022 om 15:51 Onderwijs

SCHERPENZEEL Wethouder Gerard van Deelen (Cultuur) bezocht maandag basisschool de Korenmaat in Scherpenzeel om zelf tijdens een live muziekles te ervaren hoe belangrijk en leuk muziek in het basisonderwijs is. De Korenmaat is een van de vier Scherpenzeelse scholen die onderdeel is van het MuziekAkkoord Scherpenzeel. In dit akkoord staan ambities en doelen beschreven om structureel muziekonderwijs voor alle kinderen mogelijk te maken.

Regio Scherpenzeel wordt hierbij ondersteund door Stichting Méér Muziek in de Klas. Het is hun ambitie om structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland te realiseren. Hier wordt ook in Scherpenzeel hard aan gewerkt.
Basisschool de Korenmaat heeft afgelopen jaar een investering gedaan in een mobiele Muziekkast. Hierdoor zijn verschillende nieuwe muziekinstrumenten makkelijk te verplaatsen. Ook beschikt de school inmiddels over dusdanig veel instrumenten dat twee groepen tegelijkertijd muziekonderwijs kunnen volgen. ,,Een geweldige vooruitgang.´
De komende jaren wordt in hetzelfde samenwerkingsverband verder gewerkt aan meer muziekonderwijs in de klas. De structurele gelden vanuit gemeentelijke subsidies maken deze voortgang mogelijk waardoor muziek toegankelijk is voor ieder kind in onze gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie