2019-10-01 10:55:50
2019-10-01 10:55:50 Sem van der Wal

Opinie: Tijd voor een portie nuchter boerenverstand

1 oktober 2019 om 11:18 Opinie

4.30 uur: de wekker gaat, ik vraag me even af waar ik in hemelsnaam mee bezig ben.
Ik ga de boeren uitzwaaien die vanuit Renswoude naar Den Haag gaan. Boeren die voor dag en dauw opstaan, met liefde voor hun bedrijf, het vee verzorgen. Tegelijkertijd denk ik aan de generatie die hen voor is gegaan, zich letterlijk krom hebben gewerkt om ons Nederlanders te voorzien van voedsel. Boeren met versleten ruggen, knieën en handen. Wat zouden zij denken van ons land en het beleid?...
En daar staan we dan, klaar om de mannen en vrouwen uit te zwaaien, Ik ben trots op de boeren, De boeren die samen de handen ineenslaan en eens aan Den Haag laten merken dat het halveren van de veestapel niet de oplossing is van het stikstofprobleem. Boeren die zich zorgen maken over de toekomst en de nieuwe generatie. Boeren die buiten de boerderij moeten werken om überhaupt de kost nog te kunnen verdienen. Lang genoeg geluisterd naar de mannen in pakken. Het is nu tijd voor een portie nuchter boerenverstand!!

De mannen en vrouwen zijn weg, Ik kruip nog even mijn bed in, en denk aan de achtergebleven boeren, Die de stallen in gaan en met liefde weer voor hun vee en land zorgen Zodat ik, als ik straks opsta, weer zorgeloos het ontbijt kan klaarmaken.
Wat ben ik trots op deze harde werkers die dag in dag uit zorgen dat wij in een land van welvaart mogen leven en elke dag weer een bord met gezond eten op tafel hebben staan.
En daarom hangt bij ons vandaag de vlag omgekeerd, de betekenis van een land in nood, Meer kan ik niet doen, als hopen op een juiste beslissing vanuit den Haag.

#NoFamersNoFood #TrotsOpDeBoer #Agractie

[Janneke Kap 

[Renswoude

advertentie
advertentie