Afbeelding
Eigen foto

BDU-lezersactie: Maak kans op gratis entreekaarten ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

3 september 2019 om 14:14 Overig

Tijdens deze editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Het unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland, is maar liefst tot en met 2 november 2019 geopend. Buiten vind je tal van zandbeelden, maar ook binnen kun je terecht voor indrukwekkende zandcreaties die allemaal in het teken staan van het thema 'REIS OM DE WERELD'.

Kijk voor meer info op: www.zandsculpturen.nl

BDU-lezersactie

Onder de e-mailnieuwsbrief lezers van de BDU-titels worden 10 x 4 GRATIS toegangskaarten verloot. 

Stap 1:

Klik hier om u in te schrijven voor de e-mailnieuwsbrief >>

Bent u al nieuwsbriefabonnee ga dan naar stap 2.

Stap 2:

Vul hier uw gegevens in om kans te maken op vier GRATIS toegangskaarten voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn verloot>>

De winnaars worden maandag 23 september 2019 getrokken. Deze krijgen persoonlijk bericht. N.B.: Alleen geregistreerde nieuwsbriefabonnees maken kans op vier gratis toegangskaarten.

Op ontdekkingsreis bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Enorme skyline Tijdens deze editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Je boardingkaart lever je in bij één van de stewardessen en even later sta je al oog in oog met een enorme skyline waarin de meest bekende gebouwen ter wereld zijn verwerkt. En… dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis. De imposante skyline is maar liefst 18 meter lang en op sommige plekken wel drie meter hoog. De kunstenaars hebben voor dit bouwwerk dan ook ruim 70.000 kilo zand gebruikt! 

Er gaat een wereld voor je open Bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn wordt ook het leven onder water uitgebeeld in zand. Hier in de onderwaterwereld hoor je de zee rustgevend ruisen en zorgen lichtprojecties voor een verrassend watereffect. Tijdens je reis door een wereld van zand, loop je van de ene naar de andere ruimte waarbij je steeds weer blij wordt verrast. In het dierenrijk bijvoorbeeld zie je de meest prachtige dieren die onze aarde (nog) rijk is, levensecht uitgebeeld. Hier staan tussen de zandsculpturen ook houten beelden van dieren die in Indonesië, speciaal voor het evenement, met de hand zijn gemaakt. 

Bijzonder dagje uit Ook vervoermiddelen die typisch zijn voor een bepaald land, grappige en herkenbare vakantie situaties, de meest beeldschone eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea en nog veel meer komen volop aan bod. En… dat allemaal van zand! Ondertussen zie je tijdens je wandeling inspirerende foto's hangen, gemaakt door natuurfotografen en reisbloggers die hun ervaringen graag met je delen. Je hoeft je bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in ieder geval geen moment te vervelen. De organisatie is er dan ook trots op dat het evenement genomineerd voor de titel 'Leukste uitje van Gelderland 2019', een verkiezing die de ANWB organiseert. 

Weet u nog? Ieder jaar is er bij 't Veluws Zandsculpturenterrein een ruimte ingericht waar bezoekers kunnen raden wat de zandsculpturen hier laten zien. Dit jaar gaat het om 'Weet u nog?', waarbij belangrijke gebeurtenissen vanaf de Tweede Wereldoorlog worden uitgebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de eerste maanlanding, de komst van de Euro, de val van de Berlijnse Muur en de afleveringen van de Fabeltjeskrant. Dus… test je kennis en pak bij binnenkomst een lijstje en noteer welke gebeurtenis bij welk zandsculptuur hoort, waarbij je op de achtergrond oude journaal fragmenten hoort. Eén ding is zeker, als je in deze ruimte loopt, ga je vanzelf meedoen! Een bijkomend voordeel is dat er leuke prijzen te winnen zijn.

Bekijk de zandsculpturen ook van bovenaf… Tijdens je bezoek aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn (er is zowel een binnen- als buitenterrein) zie je de zandsculpturen niet alleen vanaf de grond. Ook van bovenaf kun je een blik werpen op de bijzondere werken. Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden en ontdek het gehele buitenterrein (leuk voor jong en oud!). Zo zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn. Heb je alle zandbeelden gezien (en dat zijn er nogal wat!), dan kun je buiten op het terrein van de Beeldentuin op je gemak tuinideeën opdoen. Of geniet van een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin in het nostalgische showroomdorp van ruim 1300 vierkante meter. Bijkomend voordeel! Vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor heerlijke wandeling.

Prijs & openingstijden 't Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein vindt tot en met 2 november 2019 plaats in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:
-  t/m 5 jaar: gratis
- 6 t/m 12 jaar: € 4,50
- 13 jaar en ouder: € 9,50

Meer informatie over 't Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie