Afbeelding

Nico Wallet beste dubbellaar bij T.V.S.

1 juni 2022 om 10:30 Overig Deel je nieuws

Op Maandag 30 mei jl. werd bij T.V.S. een “Dubbeltoernooi” gehouden dat deel uit maakt van het Van Braak Accountants toernooicircuit. Naast de eer van de overwinning en de dagprijzen waren er ook nog punten te verdienen voor de titel Speler van het Jaar. Er werden eerst een aantal rondes gespeeld, om twee gewonnen games, alvorens te komen tot de beslissende finaleronde waarin werd gespeeld volgens het best of five principe. Na elke speelronde vond er volgens schema een verschuiving plaats waardoor er teams ontstonden in een nieuwe samenstelling.

Het aantal deelnemers had beter gekund want door ziekte, vakantie en de gebruikelijke afwezigen waren er 11 spelers die de strijd met elkaar aangingen. Titelverdediger Erik van de Wetering was afwezig zodat we in ieder geval een nieuwe beste dubbellaar zouden krijgen aan het eind van de avond.

Nadat de eerste vier rondes waren gespeeld moest de beslissing vallen in de finale partij die ging tussen het duo Gerrit Barten / Ronald Wiggemansen tegen Nico Wallet / Rein Schellingerhout. Na een spannende, finale waardige partij wonnen laatstgenoemden de beslissende game met 11/9 waarmee Nico Wallet de winnaar werd met Rein Schellingerhout als derde. Ondanks het verlies in deze partij legde Ronald Wiggemansen, bij zijn debuut bij TVS, beslag op de tweede plaats.

Het laatste toernooi van het Van Braak Accountants circuit (het “Afsluitingstoernooi”) zal plaatsvinden op Maandag 27 juni.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in “de Breehoek” om een balletje te slaan.