Afbeelding
Foto Pexels

Wat is een goede polis voor je zakelijke auto?

13 maart 2024 om 08:23 Partnercontent

Iedereen die in Nederland met een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg wil rijden, moet dit voertuig van een verzekering voorzien. Ook wanneer je een auto gebruikt voor je bedrijf, moet je deze verzekeren. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, het maakt namelijk niet uit of je een bestelbusje wilt verzekeren, of dat je een vrachtwagen van een goede polis wilt voorzien. Wanneer je een bedrijfsauto verzekering wilt afsluiten, zul je zien dat dit vrijwel hetzelfde gaat als wanneer je je personenauto wilt verzekeren. Wij laten je zien hoe je een keus kunt maken, zodat je met een goede en betaalbare polis eindigt.

Wat moet je weten als je een autoverzekering wilt afsluiten?

Als je een bedrijfsautoverzekering afsluiten wilt, moet je weten dat een polis bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de basisverzekering. Deze moet je altijd nemen. Dat betekent echter niet dat hij uit maar een deel bestaat. Deze polis komt in drie varianten. Dat heeft te maken met de leeftijd van je auto. Naarmate je wagen ouder wordt, zal hij ook minder waard worden. Dit noemen we de dagwaarde van een auto die alsmaar lager wordt. Loop je schade op, dan is deze dagwaarde van belang voor de vraag of je de schade moet herstellen of niet. Een auto kan namelijk zo oud zijn dat hij het niet meer waard is om een dure reparatie te ondergaan. In dat geval is het verstandiger om een andere wagen te kopen. Negen van de tien keer is dit ook voordeliger. Het spreekt voor zich dat de dagwaarde ook van belang is wanneer je een verzekering wilt afsluiten. Hoe ouder je auto is, hoe minder uitgebreid je hem hoeft te verzekeren. We zullen nu de opties bespreken.

Allrisk, WA+ Beperkt Casco of toch de WA-basisverzekering?

Welke polis heb je nodig voor je auto? Is je wagen momenteel maximaal zes jaar oud, dan kun je hem het beste allrisk laten verzekeren. Dit is het meest uitgebreide pakket dat er is. Je kunt allerlei vormen van schade met deze polis laten herstellen. Dit geldt ook voor schade die je hebt opgelopen tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Daarmee onderscheidt deze polis zich van de andere opties want die vergoeden deze schade namelijk niet. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud? Dan is de WA+ Beperkt Casco verzekering de beste keuze. Met deze polis kun je nog altijd schade als gevolg van brand, een inbraak of een aanrijding met een loslopend dier laten vergoeden. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor wagens van negen jaar en ouder. Met deze polis voldoe je enkel aan je wettelijke plicht om anderen schadeloos te stellen als er een ongeluk gebeurd is.

Maak je verzekering af met een van de vele extra dekkingen

Als je alles uit je verzekering wilt halen, is het verstandig om extra dekkingen toe te voegen in het tweede, niet verplichte deel van je verzekering. Wat dacht je van een inzittendenverzekering? Neem je vaak mensen mee in je auto, dan kun je hen schadeloos stellen wanneer hen iets overkomt. Je kunt ook voor de eigen vervoerverzekering gaan. Met deze polis zijn de materialen en gereedschappen die je in je wagen hebt liggen, tegen diefstal en beschadiging gedekt. Bekijk alle mogelijkheden even op de site van je verzekeraar om te zien wat je wilt afsluiten en waar je veel voordeel mee kunt pakken. Met een paar muisklikken is je polis zo geregeld en kun je met een goed gevoel de weg op.   

advertentie
advertentie