Afbeelding
Foto door form PxHere

Je droomhuis kopen: zo kun je je online het beste oriënteren

23 juli 2020 om 12:12 Partnercontent

Aan welke eisen moet een droomhuis voor jou voldoen? Mogelijk heb je al enige tijd gezocht op een website als Funda, heb je meerdere rondes door de door jou geliefde wijk of plaats gereden, enzovoorts. Op het moment dat je een droomhuis gevonden hebt, is het zaak om te kijken of je hier de financiering rond voor kunt krijgen. Bij het rondkrijgen van de financiering spelen verschillende factoren een rol. Heb je momenteel een koopwoning? Zit er overwaarde op dit huis? Heb je naast een lopende hypotheek nog andere schulden? Enzovoorts. Op internet vind je verschillende tools en websites, die je helpen om je te oriënteren op woningen die binnen je budget vallen.  

Tool voor het berekenen van je maximale hypotheek

Voordat je een adviesgesprek met een hypotheekadviseur aanvraagt, kun je online een eerste hypotheekberekening uitvoeren. Er zijn verschillende websites die op basis van je inkomen, dat van je partner en eventuele schulden bepalen wat je ongeveer kunt lenen. Houd hierbij sterk rekening mee, dat er aan de uitkomst van een dergelijke tool geen rechten ontleend kunnen worden. Mogelijk valt de maximale hypotheek uiteindelijk hoger, of juist lager uit. Een hypotheekadviseur kan een definitieve berekening voor je maken.  

Bepaal welke uitgaven je in de komende jaren verwacht

Niet alleen wil je weten of je maximale hypotheek hoog genoeg is voor de aankoop van je droomwoning. Ook wil je dat de maandlasten die deze hypotheek met zich meebrengt passen bij de verwachte uitgaven in de komende jaren. Mogelijk wil je binnenkort beginnen aan gezinsuitbreiding, of staat er nog een mooie reis gepland. Op basis van dergelijke verwachte uitgaven kun je kiezen tussen een annuïteiten- en een lineaire hypotheek. Een hypotheekadviseur kan met je meedenken over de meest geschikte hypotheekvorm bij jouw financiële situatie. Op internet lees je meer over de manier waarop wordt afgelost bij deze hypotheekvormen.  

Hypotheekgesprek aanvragen na het uitbrengen van een bod

Heb je inmiddels een bod uitgebracht op je droomwoning en is deze geaccepteerd door de verkopers? In dat geval wil je de financiering voor de woning zo snel mogelijk in orde maken. Schakel een onafhankelijk hypotheekadviseur in om je hierbij te laten helpen. De kennis die je inmiddels hebt opgedaan over je maximale hypotheek en de verschillende hypotheekvormen komt hierbij goed van pas. Een hypotheekadviseur zal een aantal hypotheken aan je voorleggen, om zo tot een weloverwogen keuze te komen bij de financiering van jouw droomhuis.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie