Afbeelding
Foto Grote Broer

Grote Broer Kunsteducatie komt naar Scherpenzeel

Partnercontent

Basisschoolkinderen barsten van het talent! Er is dan ook niks leuker dan het organiseren van verschillende kunstzinnige activiteiten op school om al die talenten één voor één naar boven te halen. Maar kunsteducatie gaat natuurlijk veel verder dan alleen het stimuleren van talent: een brede kennismaking met kunst is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Tijdens kunstzinnige activiteiten leren kinderen om verder te kijken dan hun neus lang is. Ze verleggen hun grenzen en komen stapje voor stapje uit hun comfortzone. Ze leren dat er verschillende manieren zijn om naar de wereld te kijken en dat ze op een positieve manier uit kunnen drukken wat ze denken en voelen. En dat alles terwijl ze vooral een hoop plezier maken! Oftewel: het kunstonderwijs bevat een schat aan levenslessen.

Een doorgewinterde partner in kunsteducatie

Als school kan het soms best moeilijk zijn om invulling te geven aan het kunstonderwijs. Zeker omdat de kunst nooit stilstaat. Natuurlijk heb je tijdloze culturele activiteiten als dans, muziek, theater en beeldende kunst. Maar een beetje eigentijds cultureel onderwijsprogramma heeft nu ook digitale media en kunst en techniek op het menu staan. Niet al die activiteiten laten zich even makkelijk organiseren. Je hebt niet alle materialen tot je beschikking op school en ook niet altijd de juiste kennis in huis. Het inschakelen van een externe partij die ervaring heeft met het organiseren van workshops die het reguliere lesprogramma feilloos aanvullen, biedt daarvoor een oplossing. Bij Grote Broer organiseren we al sinds 2001 kunstzinnige workshops in alle soorten en maten. Ook in regio Scherpenzeel.

Deze scholen gingen je al voor

In de regio Scherpenzeel werkten we al samen met BS De Dorpsbeuk en CBS De Glashorst. Daar organiseerden we een workshop Plastic Collage en een workshop Textiel Collage. Kinderen zamelden voorafgaand aan de workshop afvalmaterialen in en maakten daar op de dag zelf een prachtig gezamenlijk kunstwerk van.

Je kunt het zo gek niet bedenken

Maar we hebben nog oneindig veel meer workshops in petto! Wil jij bijvoorbeeld een oldskool theaterworkshop, aan de slag met rap of de hele klas vullen met zelfgemaakte wiebelende robotjes? Gaan we regelen! En ook voor maatwerk draaien wij onze hand niet om: wij hebben alle denkbare vragen en wensen in de afgelopen twintig jaar wel voorbij zien komen. En doordat wij een uitgebreid netwerk hebben van kunst- en educatieprofessionals, komen wij altijd tot een passende oplossing.

advertentie
advertentie