Afbeelding
Foto Vittap

Welke vitamines zijn het belangrijkste volgens Vittap?

Partnercontent

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor het lichaam. Zonder vitamines en mineralen zou je lichaam niet optimaal kunnen functioneren. Je kunt het vergelijken als brandstof in een auto. Zonder brandstof, geen auto. Nu rest de vraag: Welke vitamines zijn het belangrijkste voor je lichaam?

Waarom bepaalde vitamines essentieel zijn

Zonder vitamines en mineralen zouden we niet kunnen functioneren. Mineralen kun je zien als bouwstoffen die ervoor zorgen dat we dingen in ons lichaam kunnen versterken en kunnen laten groeien. Vitamines zorgen ervoor dat we een goed afweersysteem hebben, lekkerder in ons vel zitten en nog vele andere voordelen. Als je dagelijks last hebt van bepaalde symptomen zoals vaak ziek zijn, moe, weinig energie en depressieve gevoelens, dan kan dat eventueel komen door het tekort hebben aan bepaalde vitamines.

Maar welke vitamines zijn het belangrijkst? Om het even in kaart te brengen: Ons lichaam is afhankelijk van vele vitamines en mineralen. Echter zijn er een aantal vitamines die nog belangrijker zijn dan de anderen. De meest invloedrijke vitamines en mineralen zijn:

  • Vitamine A
  • Vitamine B12
  • Vitamine B6
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Magnesium
  • IJzer
  • Zink
  • L-theanine

Waarom je nauwkeurig dagelijks moet aanvullen

De meeste mensen lukt het niet om genoeg vitamines en mineralen uit hun voeding te halen. Dan is het belangrijk dat bepaalde vitamines en mineralen goed worden aangevuld. Het nemen van Vitamine D druppels op dagelijkse basis zou namelijk al veel impact kunnen maken op je lichaam. Vitamine D is namelijk een vitamine wat we aanmaken als de zon op ons lichaam is, maar aangezien we in Nederland wonen, profiteren we het meest van de zon in de zomer. Maar 1 seizoen is niet genoeg. Daarom is het belangrijk om Vitamine D aan te vullen zodat je een betere opname van Calcium kunt hebben.

Vittap: Het verschil tussen vitamine druppels en capsules

Nu dacht je misschien: ‘Huh, vitamine druppels? Las ik dat goed?’ En dat snappen wij. Maar, wist je dat er onwijs veel soorten vitamines en mineralen op de markt zijn, waarbij het verschil in opneembaarheid erg verschilt? Als je bepaalde vitamine capsules en tabletten inneemt, dan kan het zijn dat de effectiviteit van de opneembaarheid sterk verminderd aangezien een capsule nog een extra laag heeft wat eerst moet verteren. Daarna kunnen de werkzame stoffen worden opgenomen door je lichaam.

Wat je dus eigenlijk aan het doen bent is dan ook meerdere stoffen innemen die in de essentie niet relevant zijn voor je lichaam. Natuurlijk zijn niet alle supplementen zo, maar het is wel iets wat steeds vaker voorkomt. Daarom is het goed om te kijken naar merken die zich wel bewust bezig houden met het verkopen van kwalitatief goede vitamines die bijdragen aan je gezondheid. Je kunt daarbij denken aan een merk als Vittap. Zij hebben bewust de aandacht gelegd op het verkopen van vitamine druppels, die op een natuurlijke basis zijn gemaakt en bijdragen aan het fit houden van je lichaam. 

advertentie
advertentie