Evert van de Glind opnieuw wethouder

5 jul, 13:19 Politiek Foto: Edward Doelman
Evert van de Glind: ,,Elkaar vliegen afvangen, dat was de sfeer destijds. Ook ik heb daar aan meegedaan.”
Evert van de Glind: ,,Elkaar vliegen afvangen, dat was de sfeer destijds. Ook ik heb daar aan meegedaan.”

SCHERPENZEEL Hij is ouder, rustiger, milder. Maar minstens zo ambitieus. Evert van de Glind, die na zijn voortijdige exit in 2014 onlangs opnieuw werd geïnstalleerd als wethouder, zegt dat hij geleerd heeft van het verleden.

Een ‘hectisch avondje’ was het volgens Van de Glind, doelend op de raadsvergadering van donderdag 23 juni. De zes politieke partijen debatteerden over het bestuursakkoord van GBS en SGP, waarna het nieuwe college werd benoemd. Dat ging niet zonder verbale slag of stoot, zeker niet wat de persoon Van de Glind betreft. ,,Ik had mij er wel op ingesteld dat ik het mikpunt zou zijn. Maar goed, iedere partij heeft wel zijn of haar zegje kunnen doen.”

Eén van zijn dochters merkte na afloop op dat dit Van de Glinds ‘roast’ was. Bij een ‘roast’, populair in Amerika, is het de bedoeling dat degene die ‘geroast’ wordt, compleet wordt afgekraakt. Dat kwam min of meer ook tot uitdrukking in de stemming: Van de Glind werd met een minimale..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.