Arwin van Soest neemt de bal met zijn borst mee.
Arwin van Soest neemt de bal met zijn borst mee. Guido de Boer

Scherpenzeel pakt slechts punt, ondanks trefzekere Arwin van Soest

12 februari 2022 om 19:36 Voetbal

SCHERPENZEEL Individueel was Arwin van Soest tevreden met zijn spel tegen SC Feyenoord. Met twee treffers had de 23-jarige speler een groot aandeel in de 2-2 puntendeling. ,,Al had ik mijn eerste kans toen ik één-op-één op de keeper afging ook moeten maken.” Toch overheerste bij hem na de wedstrijd een ontevreden gevoel. 

,,We hadden al zo lang niet meer gewonnen. Als je dan in de 74e minuut met 2-1 voorkomt, is het vervelend dat we de wedstrijd niet over de streep trokken.” Dat laatste had nog makkelijk gekund. In de slotfase hadden Timo Jochemsen en Tevik Ceyar de winnende treffer op hun schoen, maar helaas. Hierdoor dateert de laatste Scherpenzeelse overwinning van 2 oktober 2021. Toen werd Achilles’29 met 0-2 verslagen. De laatste thuisoverwinning dateert zelfs van 18 september toen FC Gravenzande een 4-3 nederlaag incasseerde. Van Soest kijkt al vooruit naar zaterdag als Rijsoord op bezoek komt. ,,Als ik op de wedstrijd tegen SC Feyenoord terugkijk, hebben we er wel een punt aan overgehouden. Dat geeft toch vertrouwen. Dan is hekkensluiter Rijsoord een mooie tegenstander om de drie competitiepunten op sportpark De Bree-Oost te houden.”

Scherpenzeel was na vijf nederlagen op rij op de ranglijst naar een promotie/degradatieplaats afgezakt. Toch verwacht Van Soest niet dat zijn ploeg dit seizoen echt in de problemen komt. ,,Wij hebben genoeg kwaliteit binnen de selectie om niet bij de onderste vier ploegen te eindigen. Qua voetbalniveau doen wij voor de meeste ploegen niet onder. Individuele fouten hebben ons de laatste wedstrijd genekt.” Zoals vorige week tegen ARC toen Stef Brummel bij de tweede tegentreffer in de fout ging. De doelman, tussentijds overgekomen van IJsselmeervogels, beoordeelde een terugspeelbal verkeerd. Van Soest: ,,Ik heb nog met Stef bij IJsselmeervogels gespeeld. Toen ik hoorde dat Scherpenzeel met hem bezig was, heb ik zijn komst aangeprezen. Hij heeft de kwaliteiten op hoog niveau te spelen en om leiding aan de defensie te geven.” Zaterdag scoorde Van Soest zijn zesde- en zevende treffer van het seizoen. Met deze statistiek houdt hij zich niet bezig. ,,Ik ben een teamspeler, het draait om het resultaat. Hoewel het een gelijk opgaande wedstrijd was, heb ik toch het gevoel dat we de overwinning hebben weggegeven.”

Doelpuntenmakers: Arwin van Soest 1-1 en 2-1.

Hans van Schaik

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie