Hildebrand van de Peppel volgt z'n bal, terwijl Hans Hartog toekijkt.
Hildebrand van de Peppel volgt z'n bal, terwijl Hans Hartog toekijkt. Adriaan Hosang

'Soms biljarten we maar met z'n tweeën'

Verenigingen

RENSWOUDE Biljarten kan je ook in Het Trefpunt, in de bibliotheek aan de Van Reedeweg. Het lijkt misschien een koud kunstje, maar niets is minder waar. Biljarten vereist de nodige kennis, want hoe raak je bijvoorbeeld de bal, welke kant wil je die bal op dirigeren, hoe kan je het beste via de band spelen?

Toen in Het Huis in de Wei de verbouwingsplannen vaste vorm aan begonnen te nemen, moest het biljart, dat in de recreatiezaal stond, weg. Zodat die ergens anders van dienst kon zijn en anderen er nog plezier van konden beleven. En zo belandde het biljart in de bibliotheek aan de Van Reedeweg. Daar was nog wel plek om het biljart te kunnen gebruiken en liefhebbers de kans te bieden om biljart te spelen.

Eén van de vaste biljarters op dinsdagmiddag is Hildebrand van de Peppel. Van de Peppel: ,,Meestal zijn we met z'n tweeën. Ik biljart dan met Hans Hartog uit Rhenen. Hij belt me op of ik ga en dan komt hij naar Renswoude. Het is best jammer dat er zo weinig liefhebbers zijn".

Volgens Van de Peppel moeten er toch best veel meer biljartliefhebbers te vinden zijn. Het is voor wat hem betreft perfect. Nu kan ik steeds spelen en hoef nooit te wachten.

Hans Hartog is ook een echte biljarter. ,,Ja, er zijn wat weinig liefhebbers. In het eerste begin waren er meer, maar ineens was een groepje biljarters verdwenen. Ik dacht naar Woudenberg, want daar gingen ze competitie spelen", aldus Hartog. Hij is destijds in Renswoude blijven hangen en dat bevalt hem best. ,,Nu kan je wel lekker je gang gaan op een heel goed biljart".

Iedere dinsdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur kunnen liefhebbers van biljarten daar nu hun hart ophalen. Er zijn dan altijd wel enkele liefhebbers die proberen om caramboles te maken.

advertentie
advertentie