Voorzitter Heino Schut prikt een kampioensrozet op een tentoonstellingskooi.
Voorzitter Heino Schut prikt een kampioensrozet op een tentoonstellingskooi. Adriaan Hosang

Leden verzetten voor en na vogelshowveel werk

Verenigingen

RENSWOUDE Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk houdt van donderdag 7 november tot en met zaterdag 9 november een vogelshow. Tijdens deze 38e vogelshow valt het aantal vogels dat is te bewonderen zeker niet tegen. Het zijn er namelijk 250, vogels zoals kanaries, tropische vogels, agaporniden, duiven en grote parkieten.

[AANKLEDING] Voordat de vogelliefhebbers hun vogels hebben ingezonden voor deze show moet er hard gewerkt worden aan de opbouw van de zaal van Rehoboth. De leden moeten aan de slag met het leggen van vloerbedekking, het opbouwen van de stellingen, de volières, de tentoonstellingenkooien en uiteindelijk de aankleding, om de show nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

De tentoonstellingsvogels worden dinsdagavond 5 november ingebracht en woensdag 6 november beoordelen de keurmeesters de ingezonden vogels, waarna ze in het 'rekencentrum' aan de slag gaan met de noodcatalogus en de vermelding van behaalde punten en prijzen. Ze bepalen ze wie de kampioenen zijn.

De tentoonstelling wordt donderdagavond 7 november om 19.30 uur officieel geopend, die gaat tot 22.00 uur door. De vogelshow is op vrijdag 8 november van 10.00 tot 22.00 uur geopend en zaterdag 9 november van 10.00 tot 16.00 uur.


[SOEP MET BROOD] Direct na afloop van show worden de tentoonstellingsvogels weer naar de vogelverblijven gebracht en wordt begonnen met het afbreken van de stellingen, het verwijderen van de vloerbedekking, het schoonmaken en opruimen van de tentoonstellingskooien. Tot slot is er gezamenlijk soep met een broodje.

De vogelshow wordt gehouden in gebouw Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg 80 in Renswoude.

Eén van de kampioenen op de vogelshow.
Een aantal tentoongestelde agapornussen.
advertentie