Mark en Angelique Mudde bij de nieuwbouw van hun Jumbo aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel.
Mark en Angelique Mudde bij de nieuwbouw van hun Jumbo aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel.

Buurtsuper in grotere jas: Jumbo Mudde bouwt aan een duurzame toekomst

4 december 2023 om 18:32 Winkels

Over ongeveer een jaar, nog voor de feestdagen van 2024, verwacht Scherpenzeels geelgekleurde supermarkt haar deuren te openen op de nieuwe locatie aan de Dorpsstraat. Op deze plek wil Jumbo-ondernemer Mark Mudde het gevoel van de vertrouwde buurtsuper voortzetten in een nieuw en groter jasje.

Afgelopen 2 oktober is men gestart met graven en is de fundering van het nieuwe pand van Jumbo Mudde Scherpenzeel gelegd. „Het gaat tot nu toe zeer voortvarend, de aannemer ligt goed op schema”, vertelt supermarktondernemer Mark Mudde. „Qua grondwerk zie je de contouren en hoe groot het straks daadwerkelijk gaat worden en zelfs een aantal wanden zijn al opgetrokken. Het is de bedoeling dat we in november 2024 kunnen openen.” 

BETROKKEN BIJ NIEUWBOUW

Mudde is zelf erg betrokken bij de nieuwbouw van zijn nieuwe supermarkt: „Dagelijks loop ik er even langs en bijna wekelijks klets ik even bij met de uitvoerder, natuurlijk neem ik dan wat lekkers mee. Ik heb nauw contact met de uitvoerder en krijg van hem vaak foto’s van de voortgang van de bouw. Het is toch een beetje mijn kindje en ik maak het heel graag vanaf het begin van dichtbij mee. Ons hele team heeft er enorm veel zin in!” 

Uit klantonderzoek is gebleken dat de supermarkt goede punten scoort, maar dat op het gebied van ruimte, uitstraling en moderniteit wel wat te winnen valt. En Mark weet wel waardoor dat komt: „We willen graag met onze tijd mee, maar hier op deze plek zal dat niet gaan. Er is hier simpelweg onvoldoende ruimte voor zelfscankassa’s of de gewenste nieuwe producten en in de nieuwe, grotere winkel straks wel. Ondanks dat we op de nieuwe locatie anderhalf keer zo groot zullen zijn, creëren we straks de helft minder uitstoot dan nu. We gaan van het gas af, krijgen overal ledverlichting en milieuvriendelijke koelmeubelen, doen aan warmteterugwinning én wekken energie op met zonnepanelen. De nieuwe winkel wordt daarmee de energiezuinigste supermarkt van de regio.”

GLIMLACH BIJ JUMBO MUDDE  

Mudde zegt niet alleen maar te vernieuwen, maar ook veel vertrouwde Jumbo-aspecten mee te nemen. „We werken nu dagelijks al hard aan onze 7 Zekerheden. En door artikelen tegen de houdbaarheidsdatum een tweede kans te geven, verspilling tegen te gaan en zeer zuinig met verpakkingsmateriaal om te gaan proberen we al zo goed mogelijk aan de toekomst te denken. We doen natuurlijk mee aan het statiegeld op blikjes en flesjes, gaan de bakjes onder vleeswaren in de ban doen en hebben geen plastic zakjes meer, maar uitwasbare netjes voor broodjes, groente en fruit. Maar het meest trots ben ik op het feit dat we in het klantonderzoek altijd heel hoog scoren voor onze ‘service met een glimlach’ en dat is iets we altijd zullen blijven verlenen. Het is een stukje passie en mentaliteit bij onze medewerkers, dat wij samen als team bewerkstelligen. We zijn zo’n leuk dorp, waar het ‘ons kent ons’ is. We worden straks weliswaar groter, maar we zijn en blijven het buurtsupertje van Scherpenzeel. Je treft bij ons altijd lokaal bekende gezichten en daarnaast bieden we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek.”


Medewerkster Thirsa met het herbruikbare zakje, waarmee Jumbo landelijk 35 miljoen zakjes per jaar bespaart. 

Mudde zegt zijn supermarkt ook graag te verbinden met lokale verenigingen, zoals de sport, muziek- en vierdaagsevereniging. „De avondvierdaagsevereniging organiseert bijvoorbeeld ‘opruimdagen’ en gaan dan met prikkertjes en plastic zakken het hele dorp door. Zij zorgen voor een schoon Scherpenzeel en Jumbo Mudde bedankt ze heel graag voor hun inzet met een mooi kerstpakket. Als een lokale vereniging een idee, uitvoering of kamp heeft, zijn we altijd wel bereid om te helpen of te sponsoren. Samen kun je zoveel meer bereiken; samen ondernemen winnen, dat is ons DNA.” 

Aanstaande 15 december vindt in het dorp weer de jaarlijkse Kerstmarkt plaats, recht voor onder andere de Jumbo supermarkt. „Dat belooft weer zo gezellig te worden! Er wordt van alles georganiseerd. Bij onze kraam kun je diverse (kerst)artikelen proeven en wordt er onder andere muziek gemaakt en gezongen. Ik vind het belangrijk dat wij als winkel zijnde samenwerken met onze buren en collega-winkeliers, om het hele pakket compleet te maken: er is reuring en het is mede daardoor fantastisch om hier boodschappen te doen. We zijn betrokken en hebben samen alles te bieden, samen zetten we Scherpenzeel op de kaart als een heerlijk dorp.” 

DUURZAME TOEKOMST

Jumbo Mudde Scherpenzeel bouwt door aan een duurzame toekomst. „Letterlijk door te verhuizen naar een spiksplinternieuw pand met al haar moderne voordelen, maar ook vandaag de dag door de bewoners van Scherpenzeel én medewerkers van de supermarkt een toekomstbestendig en maatschappelijk verantwoord winkel- en werkervaring aan te bieden.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Jumbo Mudde Scherpenzeel.

Medewerkster Thirsa met het herbruikbare zakje, waarmee Jumbo landelijk 35 miljoen zakjes per jaar bespaart.
advertentie
advertentie