Anton, Joke en hond Loney genieten van de natuur in het midden van het land.
Anton, Joke en hond Loney genieten van de natuur in het midden van het land. Astrid Meyer
Verhuisverhaal

Anton en Joke Louws kiezen voor de rust in Renswoude

Wonen

RENSWOUDE Een verhuizing naar een hele andere plaats in het land en Anton en Joke Louws vonden hier het huis om samen oud te worden. ,,Dit was voor ons dé plek; met slaapkamer en badkamer op de begane grond. En boven wat extra kamers voor logés’’. Dit verhaal wordt u aangeboden door Ab Gaasbeek Makelaardij.

Een rustige woonwijk in Renswoude, een vrijstaand huis en ook heel beschut in de tuin. ,,We hebben verderop achter wat buren en ook naast ons. Maar eigenlijk zitten we heel vrij in de tuin, omdat er weinig zicht op is. En wat we heel fijn vinden, is dat hier een vijver is. Dat hadden we niet graag gemist’’, geven zowel Anton als Joke aan. Ze zijn in maart naar het midden van Nederland verhuisd vanuit Zeeland. Anton vervolgt: ,,Mijn ouders kwamen al uit verschillende delen van Nederland en zelf ben ik opgegroeid als Zeeuw. Toen ik Joke had leren kennen, die oorspronkelijk uit Veenendaal komt, hebben we in Zeeland een gezin gesticht. Ik kon eerder met pensioen en heb altijd aangegeven dat ik later wel naar dit deel van Nederland wilde verhuizen.’’ Ook Joke vindt het leuk weer in deze regio te wonen, maar Veenendaal was haar te druk.

GROTE KEUKEN Het koppel woonde in een dorp en dit zochten zij ook in deze omgeving. ,,Renswoude biedt ons het ontsnappen aan de hectiek van de grote plaatsen en dat we dicht bij de natuur zijn. Het huis moest een slaapkamer op de begane grond hebben en het liefst ook een badkamer. En deze woning aan de Van Rijnesteinlaan heeft het allemaal.’’ Joke is verder blij met haar keuken. ,,De twee andere huizen had een open keuken en ik vind het toch erg fijn dat we nu de deur kunnen sluiten en je niet overal de kookluchtjes hebt. Deze grote keuken biedt mij ontzettend veel ruimte. Tegenover het L-vormige werkblad voor het koken en de dubbele wasbak met kokend waterkraan is nog een L-vorm geplaatst. Met langs de lange zijde een werkblad en bovenkastjes en daartegen een grote kast met de koelkast en vriezer. En deze hebben, net als alle kastjes, heel veel ruimte om alles goed op te bergen.’’

EXTRA RUIMTE Bij Ab Gaasbeek Makelaardij vonden Anton en Joke een drietal woningen die aansloten bij hun wensen. ,,Hier de komende jaren kunnen blijven wonen is voor ons erg belangrijk. Maar niet gelijk een typische seniorenwoning. Wel leuk met een tuintje en de mogelijkheid om logés te kunnen blijven ontvangen. We hebben beneden een ruime badkamer, waar tevens plek is voor de wasmachine en droger. En een slaapkamer voor ons. Dus we kunnen hier jaren vooruit; dat is toch wel iets waar we bewust voor gekozen hebben. De bovenverdieping heeft nog eens twee slaapkamers en een badkamer. Ideaal om te kunnen overnachten, wanneer we gasten van verder uit Nederland ontvangen. Onze zoon woont nog steeds in Zeeland en van de twee dochters zal er één weer een paar jaar bij ons intrekken. Dan kan zij zich richten op haar nieuwe studie en baan in Barneveld, alvorens ze ook een nieuwe woning gaat betrekken.’’ In de nok van de woning is het zelfs nog mogelijk een vliering te gebruiken voor meer opslag, welke Anton komende periode verder gaat afwerken.

BUITENLEVEN Joke en Anton kunnen erg genieten van de ruime woonkamer. ,,Eén kast hebben we op een kamer boven een plek gegeven en verder konden we al onze eigen meubels goed kwijt. Deze woonkamer loopt in de breedte van het huis door naar het eetgedeelte. Maar richting de tuin is de woonkamer vergroot door de aangebouwde serre. Hier hebben we ontzettend veel licht en dat trok ons erg aan toen we de woning kwamen bezichtigen. De kamer loopt helemaal door en straks kunnen we de schuifdeuren openen naar de tuin. Ook de garage heeft een doorloop naar de tuin met een overkapping, dus zelfs met een regenbui kunnen we toch buiten zijn. En dat is tevens wat ons heeft overgehaald in Renswoude te gaan wonen. Even de fiets pakken en rechtsom zijn we zo bij de supermarkt en gaan we links zijn we in de natuur. We hebben al een paar tochten gemaakt door de velden, langs het water en straks gaan we ook zeker de bossen in de omgeving ontdekken en naar de heide’’, besluit Anton.

Een verhuizing naar een hele andere plaats in het land en Anton en Joke Louws vonden hier het huis om samen oud te worden. ,,Dit was voor ons dé plek; met slaapkamer en badkamer op de begane grond. En boven wat extra kamers voor logés’’.

De aangebouwde serre brengt veel licht in de kamer en opent in de tuin.
Ook de vorige woning had een vijver en deze hadden ze niet graag gemist.
Afbeelding
advertentie
advertentie