Adriaan Jansen kijkt uit naar de overgang van DIO naar DA.
Adriaan Jansen kijkt uit naar de overgang van DIO naar DA. Janneke Hek

DIO-vestiging heropent als DA Drogist

Zakelijk

SCHERPENZEEL Op 30 oktober opent DIO Scherpenzeel haar deuren als DA Scherpenzeel. De formule van DIO wordt ingeruild voor die van DA. ,,Geen grote veranderingen hoor", stelt filiaalmanager Adriaan Jansen gerust. Voor klanten zijn er aanbiedingen en goodiebags voor de eerste vijftig klanten bij de heropening.

,,Vroeger waren DA en DIO elkaars concurrenten, sinds drie jaar zijn deze formules gefuseerd. Dat kun je bijvoorbeeld al zien aan de folders die hetzelfde zijn. DA heeft een bekendere naam bij Nederlanders in vergelijking tot DIO. DA heeft een naamsbekendheid van 95% en DIO 30%. Dus voor ons was de overgang naar DA logisch", licht Jansen toe.

Het assortiment blijft grotendeels ongewijzigd. Er komen zelfs wat merken bij. Bijvoorbeeld het make-upmerk Collistar gaat DA Scherpenzeel verkopen. En ook het DA huismerk. ,,Het beste huismerk in drogisterijland", prijst Jansen aan.

De huidige DIO-vestiging staat bekend om het grote aanbod van natuurvoeding en natuurlijke gezondheidsproducten. ,,Wij mogen ons inmiddels wel de gezondheidsadviseur van de regio noemen denk ik. Mensen krijgen hier inhoudelijk advies en we zien dat men daarvoor terugkomt. Ook de voedingsmiddelen die wij verkopen, zijn geliefd. Lichamelijke klachten kunnen namelijk ook veroorzaakt worden door slechte voeding. Samen met onze klanten gaan we op zoek naar dat wat werkt. En dan is het mooi om te zien wanneer mensen opknappen."

Ook ziet Jansen een regelmatige samenwerking met onder meer fysiotherapeuten en huisartsen. ,,Niet direct een chemisch middel zoals bepaalde medicijnen gebruiken, maar kijk eens wat er op natuurlijk gebied is."

Gedegen advies is iets waar Jansen veel waarde aan hecht. ,,Ik vind het zorgelijk dat ook supermarkten medicijnen verkopen. Dat kan verkeerd uitpakken zonder goed advies. Zo mag je bijvoorbeeld geen ibuprofen slikken wanneer je bloedverdunners neemt. Wij kunnen hierin een goed advies bieden", nodigt hij uit. Ook een tekort aan vitamine D is een veelvoorkomend probleem. ,,Tegenwoordig zelfs in de zomer. Terwijl we vitamine D uit de zon moeten halen. Ook hier zijn supplementen voor waarin we graag adviseren. En gelukkig zien we onze klanten vaak op de fiets naar onze winkel komen."

De winkel gaat op 28 en 29 oktober dicht voor een metamorfose. Logo's die veranderd moeten worden, hier en daar een wijziging in de indeling van de winkel en het toevoegen van assortiment. Op 30 oktober is de feestelijke opening. Klanten krijgen dan drie dagen lang 21% korting op een groot deel van het assortiment. En voor de eerste vijftig betalende klanten ligt er een goodiebag klaar.

DA Scherpenzeel
Dorpsstraat 132

advertentie