Afbeelding
Gemeente Ede

Pop-up store voor energietechniek Foodvalley strijkt neer in Ede

Zakelijk

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Pop-up store Honk1 opende woensdag haar deuren in de regio Foodvalley in Ede. De opening werd verricht door wethouder Hester Veltman, voorzitter van de arbeidsmarktregio Foodvalley en initiatiefnemer Jaap Hermsen. Honk1 is een winkel waar mensen worden gescout voor een baan in de energietechniek. De pop-up store is voor vier weken gevestigd in het centrum van Ede op het Oude Kerkplein 67.

Honk1 is een laagdrempelig initiatief dat ondernemers helpt bij het vinden van nieuwe talenten. Bezoekers aan de pop-up-store krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt en of een technische baan iets voor ze is. Ervaren vakmensen, zogenoemde talentscouts, helpen geïnteresseerde bezoekers ontdekken waar ze goed in zijn. ,,In Honk1 kijken we niet naar opleiding en ervaring maar wat past bij iemands talenten", aldus Jaap Hermsen. ,,Ons doel is om zowel werkzoekenden als zij-instromers te vinden die bij werkgevers in de regio aan de slag kunnen om de energietransitie te ondersteunen. Bezoekers die soms direct inzetbaar zijn en soms nog een opleiding nodig hebben."

[ONDERNEMERS] Wethouder Hester Veltman is enthousiast over het initiatief: ,,Particulieren en bedrijven willen energiezuiniger worden en van het gas af. Een enorme uitdaging waar veel vakmensen voor nodig zijn. In de regio Foodvalley beschikken we over veel technisch talent maar werkgevers weten deze talenten vaak nog lastig te bereiken. Honk1 kan werkgevers daar op een laagdrempelige en toegankelijke manier in helpen."

Honk1 'pop-up-store Energietechniek' is een initiatief van De Parels Compagnie in opdracht van de provincie Gelderland. De winkel heeft al achtereenvolgens in Arnhem en Apeldoorn gestaan.

advertentie