,,Met 212 zonnepanelen op de daken aan de Kooiweg leveren we straks aan twintig huishoudens lokale zonne-energie''
,,Met 212 zonnepanelen op de daken aan de Kooiweg leveren we straks aan twintig huishoudens lokale zonne-energie'' APA FOTO SJEF PRINS
Advertorial

Zonnedak Kooiweg: groene stroom voor lokaal gebruik

Zakelijk

RENSWOUDE/ WOUDENBERG/ SCHERPENZEEL Wel profiteren van zonne-energie, terwijl uw dak niet geschikt is? Inwoners uit Renswoude en de regio kunnen nu samen eigenaar zijn van het zonnedak aan de Kooiweg. Een project van Coöperatie ValleiEnergie waar zowel bedrijven als particulieren gebruik van kunnen maken.

Coöperatie ValleiEnergie wekt lokaal duurzame stroom op voor lokaal gebruik en levert 100% groene elektriciteit en groen gas aan haar klanten. Voorzitter Elmar Theune: ,,Onze leden, allemaal inwoners van de negen Valleigemeenten, wekken zelf lokaal duurzame stroom op. Van inwoners, voor inwoners, is ons motto. Met deze daken aan de Kooiweg leveren we straks aan twintig huishoudens lokale zonne-energie. Inwoners uit Renswoude en de regio kunnen mede-eigenaar worden van de 212 zonnepanelen op dit zonnedak.’’ Het project begon in Ede, waar op een aantal daken meerdere eigenaren van de panelen lokaal stroom opwekken. Ook in Renswoude is nu een locatie gevonden.

[DUURZAAM] De gemeente Renswoude wil, om klimaatverandering tegen te gaan, ook haar eigen energie opwekken. Sander van ‘t Foort, wethouder ruimtelijke ordening en duurzaamheid: ,,Renswoude moet zelfvoorzienend worden. Belangrijk is daarbij dat we zelf maatregelen treffen waardoor de opbrengsten ook terugvloeien naar Renswoudenaren. Zo profiteren we allemaal van de energietransitie.’’ Jan Roelofsen heeft een aantal daken beschikbaar gesteld om samen duurzame stroom te gaan opwekken. Meedoen is vooral bedoeld voor inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen plaatsen. Zo kunnen ze toch ‘eigen’ duurzame stroom opwekken. Met een ValleiEnergieDeel van eenmalig 120 euro profiteren zij vijftien jaar van korting op hun energiebelasting! Hiermee verdien je ruim de inleg weer terug. Dit najaar start het plaatsen van de panelen.

[INSCHRIJVEN] Inwoners en bedrijven die binnen de postcoderoos vallen die te vinden is op de website, kunnen zich nu vrijblijvend inschrijven voor deelname aan het Zonnedak aan de Kooiweg in Renswoude. Heeft u interesse om deel te nemen, lees dan alle informatie op: www.valleienergie.nl/Renswoude. Snelle inschrijvers krijgen voorrang bij de definitieve inschrijving. Voor vragen kunt u tevens contact opnemen met service@valleienergie.nl of bel tijdens kantooruren met: 0317 - 845278.

advertentie