Modiform biedt oplossingen op het gebied van kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen op basis van gerecyclede grondstoffen.
Modiform biedt oplossingen op het gebied van kweek-, transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouwketen op basis van gerecyclede grondstoffen. Bravoure_ShotByMeesterwerk
ADVERTORIAL

‘Jouw tuinplantjes in duurzametrays en potten van Modiform’

4 april 2023 om 11:33 Zakelijk

Langzaam maar zeker wordt het beter weer, het is langer licht en de zon laat zich weer van zijn warmere kant zien. Je krijgt vanzelf zin om je tuin of balkon weer op te fleuren met gezellige kleurrijke plantjes en zomers groen. Heerlijk om straks weer lekker buiten te zitten en te genieten van al dat moois. Op naar het tuincentrum dus! Meer groen is goed voor het milieu, maar hoe zit het dan eigenlijk met al die plastic potten en trays waar jouw gekochte tuinplanten inzitten? Hoe duurzaam zijn die eigenlijk? 

Je koopt natuurlijk het tuingoed wat je mooi vindt, waarschijnlijk let je niet eens bewust op de draagtray waar de plantjes inzitten. Toch is het interessant om dat wel een keer te doen. Grote kans namelijk dat de trays en potten gemaakt zijn door een bedrijf dat dicht bij huis zit: Modiform. Modiform heeft namelijk vestigingen in Scherpenzeel, Leusden, Renswoude, Roosendaal en zelfs in het Franse Wormhout. Daar worden kweektrays, transporttrays, potten en packs gemaakt die door de tuinbouwsector worden gebruikt. En aangezien Modiform wereldwijd verkoopt en een marktleider is, is de kans groot dat je ook weleens één van hun producten in je hand hebt gehad. Misschien ken je zelfs wel iemand die er werkt, want er zijn zo’n 250 mensen 24 uur per dag aan de slag met het maken van die potten en trays. 

Duurzaam DNA 

Modiform bestaat al meer dan veertig jaar, het is een echt familiebedrijf. Het mooie is dat zelfs toen recyclen en duurzaamheid nog helemaal niet zo gewoon was, Modiform er al mee bezig was. Duurzaamheid zit nog steeds in het DNA van het bedrijf, veel meer dan je misschien denkt als je je trays in de PMD-bak gooit na het planten van je viooltjes. Modiform heeft namelijk een hele grote ambitie geformuleerd, de Horizon2025. Ze wil niet alleen zelf helemaal van het gebruiken van nieuw plastic af, het bedrijf doet er alles aan om de hele tuinbouwketen verder mee te verduurzamen. Want alleen samen kun je een verschil maken natuurlijk. 

Jij helpt! 

De producten van Modiform bestaan uit polystyreen en polypropyleen, het zijn plasticsoorten die heel goed recyclebaar zijn. Daar voegen ze geen carbon black meer aan toe, en daardoor kunnen die producten heel goed gerecycled worden. De producten zijn al helemaal gemaakt van gerecycled materiaal en voor een groot deel zelfs van materiaal dat afkomstig is uit consumentenafval. De spullen die we allemaal zo goed mogelijk gescheiden inzamelen dus. Zo doet Modiform er alles aan om de materialenkringloop te sluiten en geen nieuw plastic de wereld in te brengen. En jij helpt daarbij, zonder dat je het misschien in de gaten hebt!

Grootse ambitie dichtbij

Maar Modiform gaat zelfs een stap verder dan dat. Ze zijn niet alleen bezig om hun eigen bedrijf, productieproces en producten te verduurzamen, ze nemen de hele keten mee om grote duurzame stappen te zetten. Samen met hun klanten en partners willen ze voor 2025 nieuw plastic verbannen uit de keten. De tuinbouw moet de eerste fossielvrije sector worden en daarin neemt Modiform graag de leiding. En dat allemaal zo dicht bij huis terwijl jij van je plantjes geniet!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie