Melkveebedrijf 't Broek heeft voortaan ook een  vleesdiepvriesautomaat.
Melkveebedrijf 't Broek heeft voortaan ook een vleesdiepvriesautomaat. Jolien van de Lagemaat

Na ijs, melk en kaas nu ook vlees in de zelfbediening bij ‘t Broek

28 november 2023 om 09:42 Zakelijk

WOUDENBERG Vanwege succes geprolongeerd. De unieke zelfbedieningsmachine voor heerlijk boerensoftijs, die bij melkveebedrijf ‘t Broek deze zomer in gebruik is genomen, krijgt een vervolg: de vleesdiepvriesautomaat. Daarmee zet de familie Van de Lagemaat een volgende stap. Carlo: ,,Het vlees is afkomstig van ons eigen bedrijf. Puur, eerlijk en voor een goede prijs.”

,,Vanwege het koudere weer is de zelfbedieningsmachine voor boerensoftijs nu gesloten, maar bij warm weer kun je er straks weer volop terecht. Het is mooi om te zien hoeveel mensen, zowel fietsers, wandelaars en omwonenden, genieten van het ijs. Door de kwaliteit van smaak blijven mensen graag terugkomen. Daar zijn we blij mee.”
De volgende stap is de ingebruikname van de vleesdiepvriesautomaat, vertelt Carlo enthousiast: ,,De machine levert vlees van onze eigen blauwe kruislingen. Deze kalveren zijn bij ons geboren, leven twee jaar bij ons op de boerderij en zomers in de wei. Ze krijgen bewust gras gevoerd. Dat levert extra smakelijk vlees op, en we gebruiken geen antibiotica. Na die twee jaar worden de dieren hier in de regio geslacht. De slager zorgt voor verdere verwerking. Het vlees wordt in porties diepgevroren afgeleverd.”
,,In de automaat vind je bijvoorbeeld twee biefstukken, twee hamburgers, twee entrecotes of 500 gram 100 procent rundergehakt in pakjes. Handig en makkelijk. De pakjes vlees zijn diepgevroren en een jaar houdbaar.”
Met de opening van de vleesdiepvriesautomaat wil de familie Van de Lagemaat niet alleen het aanbod uitbreiden, ook op een toegankelijke manier het publiek kennis laten maken met hun melkveebedrijf. Carlo: ,,Onze verse melktap en kaasautomaat zijn ook gewild.”
Onder het motto ‘gemak dient de mens’ zijn de automaten prima toegankelijk. Onder een overkapping, aan de weg, direct naast de stal. Carlo: ,,Bediening en betaling wijzen zich vanzelf. Zowel contant als met de pinpas betalen is mogelijk. Van harte welkom en eet smakelijk.”

[Melkveebedrijf ‘t Broek. Broekerweg 7, Woudenberg. T: 06-54274633 / jolienvandelagemaat@hotmail.com

advertentie
advertentie