Esther van den Brink, bibliotheekmedewerkster.
Esther van den Brink, bibliotheekmedewerkster. Adriaan Hosang

Bibliotheek open, maar ‘volg aanwijzingen personeel’

19 augustus 2020 om 06:12 Maatschappelijk

RENSWOUDE De bibliotheek is tot 1 september beperkt open.

Esther van den Brink van de bibliotheek is blij, maar wijst direct op de nog geldende corona-maatregelen.

DOEKJES ,,Kom zoveel mogelijk alleen. Desinfecteer je handen met gel. Leen doelgericht. Bedenk vooraf wat je wil lenen. Vergeet je bibliotheekpas niet. Gebruik de uitleencomputers om zelf te lenen. Volg de aanwijzingen van het personeel. Houd anderhalve meter afstand in de bieb en daarbuiten. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt en ook als iemand thuis koorts heeft of benauwd is.’’

Om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen, zijn op de werkplekken met computers minder computers in gebruik. En ze mogen maximaal een uur gebruikt worden. ,,Toetsenborden en muizen maak je schoon met de sanitaire doekjes die daar liggen’’, legt Van den Brink uit.

CONTANT De leestafels kan zijn te gebruiken, om een boek te lezen, een kopje koffie te drinken of om een praatje te maken. Kranten of tijdschriften lezen is nog niet mogelijk. Kinderen mogen met alleen om met hun ouders komen.

Ook de verkoop van boeken gaat dit jaar anders. Bezoekers mogen een tas of doos vullen met maximaal tien boeken, contant af te rekenen, er is geen wisselgeld. Voor een boek of dvd betaalt een bezoeker € 2,50.

Wie boeken bezorgd wil krijgen, kan hiervoor een aanvraag doen via 0318-575151 of mail renswoude@bibliotheekzout.nl. Dan worden de boeken gebracht.

Vanaf 1 september worden de openingstijden verruimd. Dan zijn de openingstijden: op dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf die datum is om het ook mogelijk om op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te biljarten. Koffie drinken kan na aanmelding via 0318-572006 of mail evandenbrink@bibliotheekzout.nl of 0318-575151.

advertentie
advertentie