Afbeelding
AberMedia

Scherpenzeler loopt tegen de lamp na kop-staartaanrijding (update)

4 april 2023 om 10:02 Ongeval

SCHERPENZEEL En nog onbekende automobilist heeft maandag aan het einde van de middag een kettingbotsing veroorzaakt op de Dreef N224 in Scherpenzeel. Bij de kop-staartbotsing ter hoogte van de kruising met de Barneveldsestraat waren in totaal vier auto’s betrokken. Geen van de inzittenden raakte gewond. Een van de betrokken automobilisten, een 58-jarige man uit Scherpenzeel, bleek nog een straf open te hebben staan en werd aangehouden.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur toen een automobilist uit de richting Woudenberg richting de Marktstraat reed en moest remmen voor het overige verkeer. Een 21-jarige man uit de gemeente Overbetuwe kon niet op tijd remmen en raakte het onbekend gebleven voertuig. Ook een 44-jarige man uit de gemeente Ede kon op zijn beurt ook niet op tijd tot stilstand komen en raakte de auto van zijn voorganger, de man uit Overbetuwe. Tenslotte kon ook de man uit Scherpenzeel niet tijdig stoppen. Hij botste tegen de auto van de Edenaar. De politie deed onderzoek en liet de betrokken bestuurders blazen. Tijdens de identiteitscontrole bleek dat de Scherpenzeler nog een straf moet uitzitten in Polen. Hij werd daarop aangehouden.

De betrokken auto’s hadden dusdanig veel schade opgelopen, dat een bergingsbedrijf ze moest afslepen. Het ongeval in de drukke avondspits zorgde voor vertraging voor het verkeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie