Afbeelding
MARC BLOMMAERT

Nieuw in Scherpenzeel: het DigiTaalhuis

Overig Deel je nieuws

Het DigiTaalhuis Scherpenzeel is bedoeld om mensen te helpen beter te worden in basisvaardigheden. Basisvaardigheden heb je nodig voor het begrijpen van brieven en post, leren budgetteren of rondkomen en omgaan met een computer en digitale vaardigheden. Mensen zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden voor (gratis) hulp. In Scherpenzeel gebeurt al heel veel. Vanuit het DigiTaalhuis willen we mensen helpen deze hulp beter te vinden.

In Scherpenzeel heeft 11% van alle mensen moeite met basisvaardigheden. Het grootste deel hiervan zijn werkende mensen 50+   met gezin en jongeren zonder partner jonger dan 30 jaar. Mensen denken dan vaak alleen aan buitenlandse mensen. Maar meer dan de helft van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Mensen schamen zich er vaak voor dat ze niet goed kunnen meekomen en denken vaak dat zij de enige zijn die er moeite mee hebben.

Het DigiTaalhuis Scherpenzeel is een samenwerkingsverband van partners, zoals de bibliotheek, gemeente, vrijwilligersorganisaties en welzijnswerk, die geworteld zijn in de lokale samenleving. Samen helpen en ondersteunen zij mensen om beter te worden in basisvaardigheden. Vaak wordt dit gedaan met behulp van vrijwilligers die als maatje werken of helpen bij een digitale cursus.

Wil je meer weten over het DigiTaalhuis Scherpenzeel of zou je graag vrijwilligerswerk willen doen? Dan kun je daarvoor mailen of bellen naar Femke Reijnen: taalhuisscherpenzeel@gmail.com of 0611645224

 

advertentie